کوچ اینفلوئنسر اروپایی با عشایر ایران
/0 دیدگاه /در بلاگ /توسط Shahrzad Dehghaniاین شد آغاز راه گردشگری عشایر برای عدهای از جوانان اهل تفکر و تحصیلکرده که بتوانند فرهنگ عشایری را به گردشگران خارجی معرفی کنند.
ملکشاهی به همراه تعدادی از دوستانشان برای اولین بار تعداد محدودی از گردشگران خارجی را به صورت رایگان همراه خود به کوچ عشایر بردند. عشایر از اینکه میدیدند افرادی از آن سر دنیا آمدهاند تا نحوه کوچ آنها را ببینند و در جریان زندگی معمولی و عادی آنها قرار بگیرند هم تعجب میکردند و هم احساس افتخار.
برایشان جالب بود که گردشگران کاغذ و قلم به دست گرفتهاند تا از آنها درباره اطلاعاتی که از طبیعت طی سالها به دست آوردهاند، سئوال بپرسند. همه چیز برای مردم عشایر جالب بود و برای گردشگران جالبتر.
ملکشاهی و گروهش از کشورهای دوری مانند استرالیا گردشگر داشتند تا یک هفتهای با عشایر ایل بختیاری کوچ کنند. چون ایل بختیاری هنوز در ایران به صورت پیاده کوچ میکنند. بعد از آنها قشقاییها هستند که به سنت قدیم خود عمل میکنند. اما در بیشتر مناطق کشور، عشایر ماشین رو شدهاند.
البته جذب این گردشگران به آسانی هم نیست. ملکشاهی و دوستانش قبل از انجام کوچ، گردشگران را از هر جهت تست میکنند آنها باید آمادگی بدنی لازم را برای همراه شدن با عشایر داشته باشند. چون در غیر این صورت سرباری برای گروه و عشایر خواهند شد.
اتفاق کرونا باعث نشد تا ملک شاهی دست از کار بکشد. او از عشایر یاد گرفته بود که میتوان راهی برای این مواقع پیدا کرد. درست است که نمیتوانست گردشگر خارجی جذب کند اما راه دیگری پیدا کرد. درست مانند عشایر که اگر به هر دلیل نتوانند به منطقهای که مد نظرشان است برسند، در جایی مناسب اتراق میکنند و زندگی شأن را ادامه میدهند تا شرایط مناسب شود. این بار هم ملک شاهی و دوستانش به سراغ عشایر رفته و محصولات ارگانیکی که آنها تهیه میکردند را خریدند و در بسته بندیهای مناسب به شهرنشینان عرضه کردند.
عسل، کشک، ماست و صنایع دستی محصولاتی بود که آنها از عشایر خریدند. در کنار هر محصول عکسی از آن خانواده به همراه معرفی ایل و قصه آنها به هر خریدار دادند. عشایر از اینکه نام، عکس و معرفی ایل شان به دست متقاضیان محصولات آنها میرسد، احساس خوشایندی داشتند. آنها به این باور رسیده بودند که زندگی شان برای خیلیها جذاب خواهد بود و در واقع میتوان همین سبک زندگی را در قرن ۲۱ ادامه داد.
در حال حاضر هم متقاضی خارجی برای پیوستن به گروه گردشگری عشایر زیاد است و خیلیها منتظرند تا تب کرونا فروکش کند. با این حال در همین روزها، یکی از معروف ترین اینفلوئنسرهای سفرهای هیجان انگیز به ایران آمد و با عشایر همراه شد.
مهر نوشت، اوا زو بک، دختر اهل اروپا و بزرگشده آمریکا است که به تازگی از کوچ عشایر برگشته و قرار است سه کلیپ ساخته و منتشر کند. ملکشاهی و بقیه همکارانش امیدوارند بازخوردهای مناسب و بیشتری را از سفر زو بک بگیرند و پس از کرونا تورهای گردشگری عشایری آنها رونق بیشتری بگیرد. در این میان، حواسشان هست که معیشت اصلی عشایر تغییر نکند و همان محدودیت پذیرش چهار نفر در هر کوچ را رعایت کنند تا گردشگران به کوچ آنها لطمهای نزنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.