عشایر

تحول اقتصاد عشایر با رونق بومگردی

مدیر کل امور عشایر استان فارس از ثبت بیش از ۱۰۰ تقاضا برای برپا کردن کانون‌های بومگردی از سوی عشایر استان خبر داد.

عشایر
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، روح‌الله بهرامی گفت: بوم‌گردی یا اکوتوریسم در جامعه عشایر، به دلیل اینکه عشایر سالیان سال در یک زیست بوم خاص زندگی می‌کنند، موجب رشد و پایداری زیست بوم می‌شود و این فعالان اقتصادی می‌توانند در زمینه بوم‌گردی مشارکت و فعالیت داشته باشند. با توجه به وجود پرتنوع‌ترین جمعیت عشایری کشور در فارس، توسعه این گونه از گردشگری می‌تواند به‌عنوان یکی از مزیت‌های رقابتی در حوزه صنعت گردشگری باشد.

وی با اشاره به استقبال از فعالیت‌های مرتبط با گردشگری و بومگردی بین عشایر فارس اظهار کرد: اداره کل امور عشایر استان فارس از سال ۱۳۹۴ تاکنون بیش از ۱۰۰ متقاضی گردشگری و بومگردی در مناطق مختلف مستعد گردشگری و بوم‌گردی جامعه عشایر را به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معرفی کرد که در حال اخذ پروانه و مجوز فعالیت بوم‌گردی عشایری هستند.

به گفته بهرامی هم‌اکنون بیش از ۲۰کانون فعال بوم‌گردی عشایری دارای مجوز در قالب اقامتگاه‌های بوم‌گردی عشایری در نقاط مختلف ییلاقی و قشلاقی مشغول به فعالیت هستند که ضمن ایجاد اشتغال در افزایش در آمد خانوارهای عشایری تأثیرگذارند.

عشایر استان فارس با سه ایل بزرگ قشقایی، خمسه، لر( ممسنی وبویراحمد) و ۸ طایفه مستقل، یکی از جوامع مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور و رونق گردشگری استان محسوب می‌شوند. این جامعه با ۱۹ زیست بوم و ۲۷ هزار و ۲۷۹ خانوار و ۱۴۷ هزار و ۷۹۰ نفر جمعیت، ۱۲.۵ درصد از عشایر، کشور را تشکیل می‌دهد و قطب عشایر کشور به‌شمار می‌رود.

همچنین این جامعه سالانه بیش از ۵۷ هزار متر مربع انواع صنایع دست‌بافت نفیس و فرآورده‌های دامی را تولید و به بازار عرصه می‌کند و با در اختیار داشتن ۶۷ درصد مراتع (۵.۷ میلیون هکتار) یکی از جوامع تاثیرگذار در جذب گردشگر است.

منبع:همشهری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *