اورامانات

مشارکت جامعه محلی در ثبت جهانی اورامانات بی‌نظیر بود

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات یکی از ویژگی های بارز پرونده ثبت جهانی اورامانات را مشارکت بالای جامعه محلی در آن دانست.

پویا طالب نیا در نشستی خبری که امروز(6 مرداد) به مناسبت ثبت جهانی اورامانات برگزار شد، از ثبت جهانی این منطقه به عنوان پروسه فرهنگی پژوهشی ارزشمند در منطقه غرب کشور که پس از پنج سال به بار نشست یاد کرد و گفت: تعامل خوب بین دو استان کرمانشاه و کردستان برای ثبت جهانی اورامانات می تواند فتح بابی باشد تا استان های غربی از این پس درحوزه گردشگری همکاری های بیشتری داشته باشند.

وی تصریح کرد: تیمی که روی پرونده ثبت جهانی اورمانات کار می کردند، تلاش داشتند که پرونده را به گونه ای محکم و بدون نقص به یونسکو ارسال کنند که جای هیچ ایرادی نماند، برای همین بود که بررسی این پرونده در کمیته ثبت جهانی برخلاف بسیاری دیگر از پرونده ها که بررسی آنها طول می کشد در کمتر از پنج دقیقه به تصویب رسید.

مدیر پایگاه جهانی اورامانات با بیان اینکه یونسکو 10 معیار برای ثبت جهانی هر اثر دارد که شش معیار فرهنگی و چهار معیار طبیعی است، گفت: ثبت جهانی اورامانات براساس شاخص های سوم و پنجم معیار فرهنگی انجام شد که در معیار سوم یک سنت فرهنگی تمدن زنده و یا از میان رفته بشری بی همتا و در معیار پنجم هم تعامل انسان با طبیعت مورد توجه است.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی های بارز منطقه اورامانات که در ثبت جهانی شدن آن تاثیر مهمی داشت، مدیریت آب در این منطقه است، بگونه ای که مردم این منطقه در طول هزار سال مدیریت ویژه ای برای آب هایشان دارند.

این مسئول در ادامه یکی دیگر از نقاط قوت پروسه ثبت جهانی شدن اورامانات را مشارکت جامعه محلی دانست و افزود: طی پنج سالی که درحال تدوین پرونده ثبت جهانی بودیم، تک تک مردم محلی، مسئولین استانی و محلی، علما و روحانیون و … دست به دست هم دادند تا یک اتفاق خرسند و خوشایند را رقم بزنند.

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات خاطرنشان کرد: اگر جوامع محلی در پروژه ای دخیل شوند، آن پروژه با سرعت بیشتری طی می شود و ماندگار تر خواهد بود، بنابراین امیدواریم از این پس هم بخش دولتی و مردمی درکنار یکدیگر به تعاملی سازنده دست پیدا کنند و نهادهای حکومتی با سیاستگذاری‌های مناسب زمینه ای را فراهم کنند تا پتانسیل ها، منابع و زیرساخت های این منطقه ثبت جهانی شده بهینه شود.

وی با تاکید براینکه ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات می تواند منجربه توسعه پایدار این منطقه شود، گفت: امیدواریم پروژه هایی هم که در این منطقه اجرایی می شود، با حفظ اصالت و فرهنگ آن باشد.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *