ورزش های هوایی

نگاه جنسیتی به ورزش‌های هوایی یزد جهانی

مسئول کمیته ورزش های هوایی شهرستان یزد با اشاره به کمبود مربی زن در این رشته ورزشی در استان، از رویکرد مرد سالاری در این ورزش استان که مانع پیشرفت بانوان یزدی در آن شده است، گلایه کرد.

«الهه دهقان» در گفت‌وگو با ایسنا در این رابطه اظهار کرد: نداشتن آشنایی لازم مسئولان با برخی رشته‌های ورزشی به خصوص ورزشهای تخصصی هوایی باعث شده با وجود پتانسیل‌های مناسب کویر یزد برای توسعه این ورزش‌ها و جذب توریسم در این زمینه، هیچ اندیشه‌ای نشود.

وی خاطرنشان کرد: یزد دارای سایت‌های بی‌نظیر پروازی همچون اردشیر، ساحل نما، بام تفت، ارم، کلوچ یا همان تپه‌های شنی منحصربفردی حتی در جهان است به نحوی که برخی سایتهای این ورزش‌ها ساحل‌گونه و برخی ارتفاعی بیش از ۴۵۰ متر دارند.

دهقان با بیان این که بیشتر سایت‌های موجود در استان دارای تپه‌های شنی هستند که این شرایط بر هر شهری در کشورمان حاکم نیست، اظهار کرد: وجود تپه‌های شنی امکان آموزش امن را به مبتدیان می‌دهد که این امر در جذب توریسم و قطب شدن یزد حتی به عنوان منشاء ظهور اساتید برجسته این ورزش در کشور بسیار موثر بوده است.

وی با بیان این که تپه اردشیر به واسطه شرایط جغرافیایی و جوی در جهان منحصر به فرد محسوب شده و آن را دانشگاه پرواز ایران نیز می‌نامند، اضافه کرد: اگر ورزش‌های هوایی مورد توجه مسئولین ورزشی و آشنا به این رشته قرار گیرد، قطعا برای استان نیز درآمدزا خواهد بود اما با این وجود تاکنون از افرادی که با وجود هزینه‌های بالای این ورزش فعالیت می‌کنند، هیچ حمایت روحی و معنوی نشده است.

وی تاکید کرد: از آنجایی که در تمام دنیا، شهرها از طریق سرمایه‌گذاری توسعه می‌یابند، این ورزش نیز میتواند فرصتی در این راستا برای یزد جهانی به شمار آید.

مردسالاری چالش ورزش‌های هوایی یزد

مسئول کمیته ورزش های هوایی یزد در رابطه با استقبال بانوان از این ورزش نیز بیان کرد: علاوه بر این که مربی زن برای بانوان وجود ندارد و مربیان مرد نیز کارآمد نیستند و متاسفانه با وجود رویکرد مردسالاری در این ورزش تمایلی به حضور زنان و پیشرفت آن‌ها در ورزش های هوایی وجود ندارند، ضمن این که محیط نیز برای بانوان امنیت چندانی ندارد.

وی در این باره تصریح کرد: مربیان مرد برای خارج کردن بانوان از این ورزش هزینه‌های هنگفتی از آن‌ها می‌گیرند و به هر نحوی از پا برجا بودن بانوان در این رشته جلوگیری می کنند.

وی خواستار برنامه ریزی مناسب‌تری از سوی مسئولان استان برای ارائه بهترین شیوه‌های ارتقای این ورزش از طریق بالا بردن سطح آموزش مربیان و مبتدیان در استان شد.

ظرفیت مغفول مانده گردشگری ورزشی یزد

«سید مصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به ظرفیت ارزشمند ولی مغفول مانده‌ی گردشگری ورزشی در این استان، گفت: تپه‌ و ماهورها، کویرها و کوهستان‌های یزد، محیطی طبیعی و کاربردی برای انواع رشته‌های ورزشی مانند سافاری، اسکی روی شن، کوهنوردی و دیگر رشته‌های مناسب اقلیم این استان است.پ

وی در مورد این ظرفیت ارزشمند حوزه‌ی گردشگری استان، اظهار کرد: یزد دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های طبیعی زیادی است که قابلیت استفاده در رشته‌های مختلف ورزشی را دارد اما این مسئله هنوز به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است.

فاطمی یکی از راهکارهای اقتصادی کردن جاذبه‌های طبیعی و استفاده از آن‌ها در صنعت گردشگری را احیا و رونق گردشگری ورزشی عنوان کرد و از جمله این جاذبه‌های بسیار مهم در استان را «تپه اردشیر» نام برد و گفت: تپه‌ی اردشیر قابلیت بالایی برای پروازهای آموزشی با پاراگلایدر دارد به طوری که تنها در سال گذشته، دو هزار مورد پرواز از سکوی این تپه انجام شده است.

وی افزود: ظرفیت بی‌نظیر این تپه به گونه‌ای است که فرانسوی‌هایی که از این محل برای پرواز بازدید داشته‌اند، با مشاهده موقعیت این تپه، آن را در دنیا بی‌نظیر عنوان کردند.

فاطمی با تاکید بر این که شناساندن این اماکن و توجه جدی به آن‌ها می‌تواند رونق گردشگری استان را به دنبال داشته باشد، گفت: نگرانی موجود در مورد کمبود گردشگر شهر جهانی یزد به ویژه در شش ماهه دوم سال نیازمند احیا و رونق شاخه‌های دیگر گردشگری است و گردشگری ورزشی یکی از این شاخه‌هاست که  قابلیت درآمدزایی و جذب گردشگر را دارد.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *