سلطانیه

گنبد سلطانیه به روی گردشگران باز می‌شود

با تغییر رنگ کرونایی شهرستان سلطانیه، گنبد تاریخی سلطانیه به روی گردشگران بازگشایی می‌شود.

حوزه گردشگری در کل کشور، یکی از بخش‌هایی است که بیشترین ضرر را از کرونا دیده، حوزه‌ای که کرونا گلوی آن را فشرده و این صنعت را با هتل‌های خالی، پروازهای کنسل شده، موزه‌ها و اماکن گردشگری بسته و تورهای لغو شده از نفس انداخته است. بنا بر گزارش مشترک کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل و سازمان جهانی گردشگری، طبق برآوردها، خسارات اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا برای صنعت گردشگری در سراسر جهان می‌تواند به بیش از ۴۰۰۰ میلیارد  دلار هم برسد. خسارتی که در کشورهای در حال توسعه به علت روند کند واکسیناسیون و برخی از مشکلات اجتماعی، بیش از کشورهای توسعه یافته است.

با  افزایش آمارها و تعیین رنگ‌بندی برای وضعیت کرونایی کشور، اعمال محدویت‌ تردد استانی، بین استانی و شبانه در دستور کار ستاد ملی کرونا قرار گرفت. محدودیت‌هایی که مهم‌ترین پیام آن پرهیز از سفر به نقاط مختلف کشور بود که همین موضوع سبب کاهش حضور گردشگران در صنعتی شد که حرف اول را در تقویت آن حضور گردشگران رقم‌ می‌زند. با افزایش آمارها، پیرو مصوبات ستاد مقابله با کرونا ویروس در زنجان نیز موزه‌ها و اماکن فرهنگی و تاریخی شهرستان‌های قرمز استان‌ها به دلیل پیشگیری و جلوگیری از گسترش این ویروس تعطیل شده و امکان بازدید از آن‌ها فراهم نبود که آثار تاریخی و گردشگری استان زنجان، از جمله رختشویخانه، غار کتله‌خور و گنبد سلطانیه نیز از این قائده مستثنی نیست.

در حال حاضر و در سایه انجام واکسیناسیون که موجب شده بسیاری از استان‌ها از قله کرونا عبور کنند، طبق آخرین آمارها، ۱۶ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۹۸ شهرستان نارنجی، ۱۷۶ شهرستان زرد و ۵۸ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند که یکی از این شهرستان‌های آبی، سلطانیه استان زنجان است، شهری که بزرگ‌ترین‌گنبد آجری جهان را در دل خود جای داده است.

وضعیت آبی کرونایی شهرستان سلطانیه سبب گشوده شدن درب‌های این گنبد جهانی به روی گردشگران شده است که در همین رابطه، معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان می‌گوید: با توجه به وضعیت آبی کرونایی شهرستان، با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی، ورود گردشگران به پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه بلامانع بوده و ضدعفونی کردن روزانه این مجموعه در راستای مقابله با بیماری کرونا همه‌روزه در حال انجام است.

محمدرضا محمدپور با بیان اینکه ارائه خدمات حضوری به گردشگران در مجتمع‌های خدمات رفاهی و واحدهای پذیرایی بین‌راهی نیز با رعایت کامل فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود، یادآور می‌شود: با تمهیدات اتخاذ شده، قرار است از تجمع افراد در مقابل باجه‌های فروش بلیت و درب ورودی و نیز داخل بناها به ویژه در مکان‌های سربسته جلوگیری شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه نیز در رابطه به آخرین وضعیت پایش کرونا در این مجموعه با بیان اینکه با هماهنگی دانشگاه علوم‌پزشکی استان و شبکه بهداشت شهرستان، از همه کارکنان پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه تست کرونا گرفته شده است، اظهار می‌کند: کارکنان  پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه به دلیل ماهیت شغلی‌شان به عنوان یکی از گروه‌های پرریسک در معرض ابتلا و نیز  کانون احتمالی برای سرایت ویروس در سطح جامعه هستند و انجام آزمایش و تست کرونای این گروه بسیار ضروری است؛ چرا که به کاهش شیوع کرونا در جامعه کمک خواهد کرد.

حسین عیدانی با یادآوری اینکه گنبد سلطانیه یکی از مهم‌ترین مقصدهای گردشگری ایران است که تقریباً همه کارکنان این پایگاه جهانی، واکسن خود را دریافت کرده‌اند و با انجام طرح  تست کرونا می‌خواهیم که کانون سرایت‌پذیری اجتماعی در کشور نیز تقلیل یابد، ادامه می‌دهد: از ابتدای شیوع کرونا با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود و به‌ کارگیری اقدامات لازم از قبیل رعایت جدی پروتکل‌ها، آموزش‌های کاربردی، نمونه‌گیری مرتب از افراد مشکوک، ضدعفونی روزانه واحدهای تابعه سازمان و توزیع ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده بین کارکنان همه تلاش خود را برای مهار این ویروس به کار گرفته‌ایم.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *