طعم بهیادماندنی گردشگری در ژاپن
امروزه در جهان انواع مختلف گردشگری به گونهای پیش میرود که برای گردشگران با نیازها، سلایق و ذائقههای گوناگون سازگار و خوشایند باشد؛ در این میان گردشگری غذا از جایگاه ویژهای برخوردار است. بیشتر نظرسنجیها حاکی از آن است که بهترین، ماندگارترین و البته خوش طعمترین خاطرات اکثر گردشگران در دنیا مربوط سفر کردن برای لذت بردن از طریق تجربه خوردن و نوشیدن در مقاصد مختلف گردشگری است این موضوع به خوبی نشان میدهد که غذاها از اجزای جداییناپذیر تجربه گردشگری هستند و به طور چشمگیری به عنوان یکی انگیزههای اصلی سفر و از شاخصهای مهم بسیاری از گردشگران قبل از انتخاب مقصد است.
اگر یکی از اهداف گردشگران را آشنایی با فرهنگ هر منطقه بدانیم؛ باید از غذای آن منطقه به خوبی بهرهمند شویم. غذاهای بومی و سنتی هر جامعه برآمده از دل تاریخ و جغرافیای آن جامعه است و عوامل متعددی در شکلگیری آن دخالت دارند غذاها در دنیا علاوه بر آنکه نمایانگر تفاوتهای قومی و طبقاتی افراد هستند؛ با زبانی ویژه راوی ساختار فرهنگی جوامع مختلف نیز هستند بنابراین میتوان غذا را به عنوان یکی از حاملهای اصلی فرهنگ هر جامعه هم دانست. در ادامه سعی بر آن شده است که به معرفی برخی از لذیذترین طعمها در یکی از محبوبترین کشورهای جهان از نظر گردشگران غذایی پرداخته شود.
ژاپن کشوری ملقب به داشتن بهترین رژیم غذایی دنیا
غذا مسئلهای بسیار جدی در ژاپن است. ژاپنیها وقت بسیاری را صرف آمادهسازی، خوردن و قدردانی از غذاهایشان میکنند. این میزان توجه و وسواس نسبت به غذا را در کمتر جایی از جهان میتوان دید. در این کشور اکثر مواد غذایی به صورت کاملا ارگانیک استفاده میشوند و معمولا از روش طبخی استفاده میکنند که ویتامینها و ارزش غذایی مواد حفظ شوند؛ که این مهم در دنیای امروز بیشتر گردشگران را با هدف خوردن غذا، راهی این کشور میکند. در غذاهای ژاپنی سبزیجات، سس سویا، انواع ماهی و غذاهای دریایی، برنج و گوشت گاو نقش مهمی دارند و حداقل سه مورد از موارد مذکور را در اغلب غذاهای اصیل این کشور میبینیم.
سوشی
شاید سوشی معروفترین غذای ژاپنی در سراسر جهان باشد. اگرچه این روزها خوردن سوشی در اکثر کشورها معمول است، اما سفر به ژاپن بدون امتحان این غذا در سرزمین مادریاش به پایان نخواهد رسید. از عناصر ثابت و اصلی در میان انواع مختلف سوشی برنج با طعم سرکه بعلاوه انواع غذاهای دریایی از جمله ورقههای نازک ماهی خام است که در داخل برگ جلبک ریخته و سپس برگ جلبک را مثل دلمه پیچیده و یا قطعه قطعه کرده و سرو میکنند.
نودل
نودلها موادی هستند که با تنوع زیاد، در تهیه غذاهای ژاپنی نقش ویژهای دارند. این غذای بسیار محبوب از آرد گندم درست میشود سپس در سس سویا و سس مخصوص ماهی خوابانده شده و در نهایت گوشت، غذاهای دریایی سرخ شده و سبزیجات به آن اضافه میشود. از نظر بیشتر گردشگران نودل اودن با تمپورای میگو، به دلیل تضاد دلپذیری که بین نودل نرم و میگوی ترد سرخ شده وجود دارد یکی از خوشمزهترین انواع نودل است؛ که سرو آن با چاپستیکهای ژاپنی (چوبک یا وسیلههایی رایج برای خوردن غذا در آسیای شرقی) لذت و جذابیت زیادی برای گردشگران دارد. درکنار نودل اودن اگر میخواهید طعم غذای اصیل ژاپنی را بچشید، نودل سوبا را تست کنید. سوبا گندم سیاه ژاپنی است که در ترکیب بسیاری از غذاهای ژاپنی استفاده میشود. نکته جالب درباره نودل سوبا از نظر گردشگران غذا این است که این غذای لذیذ در زمستان به صورت گرم و در تابستان خنک سرو میشود.
سوکیاکی
سوکیاکی از غذاهای هیجانانگیزی است که همان لحظه روی میز پخته شده و به صورت کاملاً گرم و تازه سرو میشود. در این غذا گوشت به صورت برشهای نازک با سبزیجات تازه و ادویههای مخصوص به صورت کاملاً حرفهای در آب پخته میشود. سوکیاکی به دلیل طرز پخت ویژه خود دارای طرفداران زیادی در بین مردم ژاپن و همچنین گردشگران است.
یاکیتوری
یاکیتوری از غذاهایی است که به دلیل مواد اولیه و طرز تهیهاش با مذاق ما ایرانیها سازگاری دارد. در این غذا گوشت مرغ به سس سویا و سرکه مخصوص آغشته شده و با چوبهای کوچک بر روی زغال گریل میشود. یاکیتوری انواع مختلف دارد مانند کباب سینه مرغ، پوست مرغ و کباب پیاز و مرغ. هرکدام این مرغهای گریل شده بسیار خوشبو، لذیذ هستند.
گیودون
گیودون یک غذای بسیار خوشطعم ژاپنی است. این غذا بهاندازهای محبوب است که در برخی از رستورانهای ژاپن به صورت انحصاری ارائه میشود. گیودون از گوشت گوساله و پیاز به همراه ادویهها و سسهای مخصوص تهیه شده و در نهایت با برنج دم شده سرو میشود. گیودون علاوه بر طعم عالی و فوقالعاده ظاهری فریبنده و اشتهاآور دارد.
تاکویاکی
اکثر گردشگران غذا که به ژاپن سفر میکنند علاقهی زیادی به تست غذاهای دریایی در این کشور دارند تاکویاکی یک غذای مخصوص دریایی است که با اختاپوس تهیه میشود. در این غذا اختاپوس را کامل له کرده و در تابه مخصوص سرخ میکنند. سپس به صورت اسنکهای گرد در ظرف چیده و با سس مخصوص تزیین میکنند. از نظر بیشتر گردشگران اروپایی تاکویاکی غذایی متفاوت و خوشطعم است. که معمولاً به عنوان عصرانه و همراه با ترشی زنجبیل میل میشود.
رامن
رامن یکی از غذاهای معروف و بینالمللی ژاپنی است. پس از شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم، به دلایل مختلف تولید برنج در این کشور به شدت کاهش یافت. در همین دوران، رامن که با نودل آرد گندم پخته میشد در بین ژاپنیها محبوبیت پیدا کرد. در ژاپن، رامن غذایی نوستالژیک محسوب میشود و تقریبا هر جا که غذا و نوشیدنی عرضه میشود رامن نیز وجود دارد.
در کشور ژاپن علاوه بر انواع غذاهای سالم که منجر به سلامتی، نشاط و افزایش طول عمر میشوند؛ نوشیدنیهایی نظیر چای سبز بدون طعم دهنده و چای سیاه کوچا نیز طرفداران زیادی دارد که با طعم و عطردل انگیزشان و نحوه سرو متناسب با رسوم و سنن مخصوص به هر منطقه تاب مقاومت را از گردشگران میگیرد و آنها را از لذت این نوشیدنیها بیبهره نمیگذارد. در واقع ترکیب خاطرات خوب با طعم غذاها معمولا یادگاری است که گردشگران از سفر به ژاپن با خود به همراه میبرند.
در نهایت باید این نکته را مد نظر قرار داد که گردشگری غذا در اکثر کشورها بخصوص کشور مورد اشاره، فقط شامل پشت میز نشستن و سفارش و میل کردن غذا در مقصد نیست؛ بلکه بازدید از مزارع و محلهای تولید محصولات اولیه غذا و بازارهای فروش این محصولات و مشاهده نحوه طبخ غذا به شیوهای محلی و سنتی، که میراث گذشتگان در استفاده از مواد طبیعی هستند همه و همه تجربه گردشگر از گردشگری غذا را شکل میدهند که میتواند روایتگر آداب خاص آن منطقه، کمبودها و فراوانیهای مواد غذایی، آشنایی با محصولات بومی و نحوه سازگاری مردم محلی با مواد موجود و در دسترس باشد. ناگفته نماند که بسیاری از گردشگران غذا پس از بازگشت از سفر و رسیدن به کشور خود برخی از غذاهایی را که در مناطق مختلف میل کردهاند طبخ میکنند و همین امر به سادگی غذا را به عاملی تبدیل میکند که از طریق آن انتقال فرهنگ صورت میپذیرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.