ونزوئلا

ونزوئلا مُصِر به ارتباط گردشگری با ایران

وزیر گردشگری ونزوئلا برای دومین‌بار طی سال ٢٠٢١ به ایران سفر کرد تا درباره توسعه همکاری‌های گردشگری دو کشور به توافق‌های جدی‌تری برسند.

به گزارش ایسنا، در دیداری که علی‌اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ با آلی پادرون ـ وزیر گردشگری کشور ونزوئلا ـ داشت، از پیشبرد همکاری‌های مشترک ایران با کشور ونزوئلا به منظور توسعه روابط گردشگری دو کشور خبر داد.

ونزوئلا از جمله کشورهایی است که با ایران لغو روادید شده است و شهروندان دو کشور بدون ویزا و با گذرنامه معتبر به مدت دو هفته می‌توانند به خاک یکدیگر سفر کنند. این کشور که تحت تحریم‌های شدید آمریکا به سر می‌برد، در شمالی‌ترین قسمت آمریکای جنوبی و در جنوب دریای کارائیب (Caribbean Sea) واقع شده است که پرواز مستقیمی با ایران ندارد.

علاوه بر این و به رغم طبیعت بکر و زیبای ونزوئلا، بیشتر دولت‌ها به شهروندان خود توصیه کرده‌اند به دلیل وضعیت ناپایدار سیاسی و اقتصادی، کمبود مواد غذایی، آب، دارو و بنزین و میزان بالای جرایم خشن، به ونزوئلا سفر نکنند. در سال ۲۰۱۷ کمتر از ۴۳۰ هزار نفر به این کشور سفر کردند، درحالی که سال قبل آن، بیش از ۶۰۰ هزار توریست از ونزوئلا بازدید کرده بودند. تعداد گردشگران ورودی به این کشور از سال ۲۰۱۲ با آغاز ابرتورم و تشدید ناامنی‌ها، روند نزولی پیدا کرده است.

اینک دولت ونزوئلا مُصِر است تعاملات گردشگری خود را با ایران گسترش دهد. در مهرماه سال ۱۳۹۹ فلیکس پلاسنسیا ـ وزیر پیشین گردشگری ونزوئلا ـ به ایران آمد و در دیدار با وزیر پیشین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران برای امضای تفاهم‌نامه دوجانبه برای تقویت گردشگری و حتی برقراری پرواز مستقیم دو کشور اعلام آمادگی کرد و گفت که ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت در اطراف ایران زندگی می‌کنند که ظرفیت خوبی است و از طریق این خط هوایی می‌توان برای جابه‌جایی آن‌ها بهره برد.

در اسفندماه ۱۳۹۹ وزیر گردشگری کشور ونزوئلا که این‌بار شخص دیگری جایگزین شده بود، به ایران آمد و دو توافق همکاری در زمینه گردشگری با ایران امضا کرد و از مجریان تور ایرانی خواست که ونزوئلا را به‌عنوان یک مقصد گردشگری متنوع بشناسند و معرفی کنند.

قرار بود از ایران هیأتی متشکل از وزیر گردشگری و فعالان بخش خصوصی به ونزوئلا سفر کنند تا زمینه‌های اعزام گردشگر از ایران به این کشور و همچنین همکاری‌های گردشگری در بخش‌های دیگر را بررسی کنند که طبق اعلام، آن سفر به دلیل کرونا انجام نشد.

اینک آلی پادرون،‌ وزیر گردشگری ونزوئلا برای دومین بار در طول سال ۲۰۲۱ به ایران آمده است که شالبافیان، ‌ معاون گردشگری در دیدار با او به اقدامات حوزه گردشگری ایران در بحران کرونا، برنامه‌های پساکرونا و نیز پیشرفت روند واکسیناسیون در کشور اشاره کرده و گفته که برنامه همکاری مشترک گردشگری ایران و ونزوئلا در دستور کار قرار داد.

معاون گردشگری با بیان این‌که جلب اعتماد، ایمنی‌سازی و سلامت گردشگران ورودی در اولویت میزبانی ایران است، حمایت تمام ظرفیت‌های بخش دولتی و به کار بستن همه توان بخش خصوصی با وجود ضربه‌های سهمگین از بحران کرونا را پیش‌زمینه آمادگی همکاری‌های گردشگری دو کشور ذکر کرد.

شالبافیان با تاکید بر این‌که دو کشور ایران و ونزوئلا می‌توانند علاوه بر بهره‌مندی از فرصت‌های گردشگری پیش ‌رو، همانند حضور در نمایشگاه گردشگری زمینه تبادل اطلاعات و همفکری برای عبور از چالش جهانی کرونا را با برگزاری نشست‌های مشترک و کارگاه‌های آموزشی به صورت وبیناری فراهم آورند، برای برگزاری تورهای آشناسازی ویژه فعالان گردشگری در قالب سفر ایمن اعلام آمادگی کرد.

هر دو مقام مسؤول گردشگری در ایران و ونزوئلا، رویکرد مشترک خود را توسعه روابط گردشگری دو کشور و نیز تقویت تعامل به منظور ارائه راهکارهای مدیریت بحران کرونا در صنعت گردشگری اعلام کردند.

روابط ایران و ونزوئلا از سال ۲۰۰۱ به دنبال سفر هوگو چاوز به تهران رنگ جدی‌تری به خود گرفت و در دولت محمود احمدی‌نژاد همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در صنعت و تولید انرژی سیر صعودی پیدا کرد.

ونزوئلا از سال ۲۰۱۰ وارد بحران شدید اقتصادی و سیاسی شده است. روابط تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۰ به دنبال ارسال چند نفتکش ایرانی حامل بنزین به ونزوئلا، با فشارهای بین‌المللی تهدیدهای آمریکا مواجه شد. با این حال، ایران و ونزوئلا قرار است تفاهم‌نامه همکاری ۲۰ ساله‌ای را به‌زودی امضا کنند که نیکلاس مادورو، رییس‌جمهور این کشور برای امضای آن به تهران سفر خواهد کرد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در جریان سفر همتای ونزوئلایی خود به تهران، مسیر روابط دو کشور را رو به رشد دانسته و گفته بود: حوزه‌های همکاری تهران و کاراکاس که از سال‌های گذشته نیز در جریان بوده است، شامل تمام زمینه‌های فنی، اقتصادی، تجاری، علم و فناوری و همچنین همکاری در زمینه معادن و انرژی بوده و در حال حاضر، کالاهای ایرانی در شهرهای مختلف ونزوئلا در دسترس مردم قرار دارد.

اکنون، ونزوئلا درصدد است در زمینه جذب گردشگر نیز با ایران همکاری و تعامل داشته باشد.

ونزوئلا در یکی از سخت‌ترین بحران‌های تاریخ معاصر خود به سر می‌برد. دولت این کشور در ماه‌های گذشته برای مقابله با بحران اعلام کرد که حداقل حقوق ماهانه در این کشور را سه برابر می‌کند، اما قیمت‌ها در ونزوئلا سریع‌تر از این در حال افزایش‌ است. نرخ تورم در ونزوئلا در سال ۲۰۲۰ به ۳۰۰۰ درصد رسید و این کشور برای چهارمین سال پیاپی با ابرتورم روبه‌رو شد. بنابراین، جذب گردشگر از این کشور و حتی اعزام گردشگر از ایران به ونزوئلا، مساله‌ است.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *