قزاقستان

بجنورد با آلماتی قزاقستان خواهر خوانده می شود

رئیس اتاق بارزگانی خراسان شمالی گفت: تفاهم‌نامه اولیه خواهرخواندگی بجنورد و آلماتی قزاقستان در سفر یک هفته‌ای هیات تجاری استان به این کشور بین طرفین امضا شد و بزودی سند آن نهایی می‌شود.

سعید پورآبادی در نشست خبری که ۱۶ آذر ماه در محل این اتاق برگزار شد، اظهارکرد: یک هیات تجاری در آبان ماه از خراسان شمالی به استان آلماتی قزاقستان سفر کرد که طی مذاکرات انجام شده با مسئولان این استان موفق به دستیابی نتایج خوبی شدیم.

وی به دست آوردهای این سفر اشاره کرد و افزود: برگزاری نوروزگاه در عید نوروز به میزبانی خراسان شمالی یکی از این دست آوردها بوده است که باید با اداره کل میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد پیگیری های لازم انجام تا این رویداد فرهنگی برگزار شود.

پورآبادی اعطای ۱۰ هکتار زمین به خراسان شمالی به صورت رایگان را از دیگر دست آوردهای این سفر عنوان کرد و افزود: قرار بر این است تا در این زمین مکانی برای فروش و عرضه محصولات استان و … ساخته شود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر اعطای دفاتری در محل استانداری، شهرداری و اتاق بازرگانی آلماتی به خراسان شمالی نیز از دیگر دستاوردها بود که باید در اتاق بازرگانی خراسان شمالی نیز یک اتاق به اتاق آلماتی اختصاص یابد.

این مقام مسئول تاکیدکرد: علاوه بر آن نشست هایی با دانشگاه های استان آلماتی قزاقستان نیز برگزار شد و در این زمینه نیز تفاهم نامه هایی امضاء شد.

رئیس اتاق بارزگانی خراسان شمالی ادامه داد: در زمینه تجارت نیز نتایج خوبی حاصل شد که اتجام توافق برای انجام کشت فراسرزمینی در آدن منطقه یکی از این نتایج بوده است و حتی یکی از تجار در زمینه کشت و صنعت وارد و مقرر شد تا برای اجرای این طرح زمین در آن استان اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه توافق بر سر ایجاد واحد صنعتی لبنی در آلماتی از سوی تجار خراسان شمالی از دیگر نتایج این سفر بود و اظهارکرد: برای اجرای این طرح مقرر شد تا آلماتی شیر مورد نیاز را برای تولید لبنیات در اختیار سرمایه گذار قرار دهد و محصول تولیدی در آن کشور توزیع شود.

حاجی بیگلو رئیس سازمان صمت خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه گفت: میزان صادرات کالا طی امسال به قزاقستان ۱۲۰ هزار دلار بوده که با اجرای شدن این تفاهم نامه ها میزان تبادلات تجاری و صادرات کالا تا بیش از ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

وی افزود: روابط تجاری ایران با قزاقستان در یک برهه زمانی رشد و دوباره افول پیدا کرد و هدف از اعزام این هیات ها، افزایش تبادلات تجاری است.

حاجی بیگلو ادامه داد: صادرات خدمات فنی و مهندسی یکی از مهمترین بخش هایی است که می توان میزان صادرات کالا به قزاقستان را افزایش داد چراکه آن ها بیشتر به دنبال ورود دانش های مختلف به کشور خود هستند.

وی تصریح کرد: معدن یکی دیگر از مواردی است که می توان با استفاده از آن میزان صادرات کالا به کشور مذکور را افزایش داد.

علی مستوفیان سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به برنامه میزبانی خراسان شمالی در ارتباط با نوروزگاه بیان کرد: جشن نوروز به مدیریت کشور ایران که در آن ۱۲ کشور نیز حضور دارند به ثبت یونسکو رسیده است.

وی با اشاره به اینکه جشن نوروز بیش از سه هزار سال است که قدمت دارد، گفت: مشترکات فرهنگی می تواند به توسعه گردشگری و حضور گردشگران خارجی کمک شایانی کند.

مستوفیان تاکیدکرد: خراسان شمالی با کشور ترکمنستان بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد و این استان می تواند منطقه ای مهم برای ارتباط با کشورهای آسیای میانه باشد.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *