غار دهشیخ شگفتانگیزترین جاذبه کهگیلویه و بویراحمد
این جاذبهی گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس بررسیهای زمینشناسی که صورت گرفته مربوط به دورهی دوم زمینشناسی بوده است و ده شیخ یک غار آهکی کاملاً طبیعی است. در طی سالیان طولانی که گذشته است براثر ریزش نزولات جوی نیز حفرههایی در این غار تشکیلشده است. همین باعث شده تا آب درون حفرهها به بیرون راه پیدا کند و بهاینترتیب قندیل و دالانهای شگفتانگیزی در این محدوده پدید آمده است. غار ده شیخ از منحصربهفردترین جاذبههای استان کهگیلویه و بویراحمد است، بهطوریکه به آن لقب علیصدر ۲ دادهاند. نبود هیچگونه نقاشی بر روی دیوارههای غار نشان میدهد که این مکان در طی قرنها دستنخورده و ناشناخته باقیمانده است.
هوای غار دهشیخ
از عجایب این غار، گرم بودن آن در زمستان و سردی هوای درون آن در تابستان است. گرمای اسرارآمیز زمستانها و خنکی دلانگیز تابستان این غار، معمایی است که هنوز پاسخی برای آن وجود ندارد.
دهانه غار دهشیخ درست روبهروی قله قاش مستان، دنا قرارگرفته است. ارتفاع این غار در برخی مناطق تا هفت متر هم میرسد و در دالانهای مختلف غار، قندیلهای آهکی گوناگون با زیبایی خاصی شکلگرفتهاند. براثر ریزش نزولات جوی در طی سالها حفرههایی ایجادشده و آب درون حفرهها به بیرون خارج میشود که موجب شکلگیری این قندیلهای زیبا شده است.
غار دهشیخ یکی از ۶۰۰ غاری شناساییشده در ایران است و ازلحاظ وسعت و عمق تاکنون در رتبه دوم قرار دارد. بر اساس مطالعات عمق غار بیش از ۶ کیلومتر تخمین زده میشود و به دلیل همین وسعت، هنوز بخشها و دالانهایی از آن شناسایی یا باز نشده است.
دلیل نامگذاری غار دهشیخ
غار دهشیخ به این دلیل که در همسایگی و بالادست روستای ده شیخ قرارگرفته است، غارنوردان این منطقه را به نام روستایی هم در آن واقع نیز نامگذاری کردهاند. این غار در فاصله دو کیلومتری این روستا قرار دارد که با جاده خاکی به این روستا متصل میشود.
امکانات تفریحی در اطراف غار دهشیخ
پروژه احداث جاده دسترسی به غار، رستوران، آلاچیق و سکوی نشیمن توسط سرمایهگذار بخش خصوصی و با حمایت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد باهدف رونق صنعت گردشگری و ایجاد اشتغالزایی اجرا شده است.
غار دهشیخ را چهکسی کشف کرده است؟
افشین بهمنی میافزاید: «به هنگام ورود به این غار با دنیای اسرارآمیزی از قندیلها آهکی و ستونهای زیبای طبیعی مواجه میشوید که چشم هر بینندهای را به تحسین وامیدارد.»
او ادامه میدهد: «قندیلهای آهکی این غار که هر دو و نیم سانتیمتر آنیک قرن طول کشیده تشکیل شود همچنان در حال رشد است و به غار زنده شهرت دارد.»
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دنا میگوید: «برای رسیدن به غار ده شیخ پاتاوه باید ۵۰ کیلومتر از مرکز شهر یاسوج و سیوپنج کیلومتر از طرف شهر سی سخت را طی کنید تا به روستای ده شیخ برسید و با گذر از پل تاریخی پاتاوه قدم به دنیای اسرارآمیز این غار زیبا بگذارید.»
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.