قزوین

گردشگران در قزوین، به دنبال هتل ۵ ستاره نیستند

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران استان قزوین گفت: اغلب گردشگران به دنبال هتل ۵ ستاره نیستند بلکه ترجیح آن‌ها اقامت در هتل ۳ یا ۴ ستاره است، هتل‌های ۵ ستاره بیشتر توسط رجال سیاسی، افراد مرفه و میهمانان همایش‌های خاص رزرو می‌شوند.

کریم نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت هتل‌های استان قزوین، تصریح کرد: مسئولین تصور می‌کنند برای جذب گردشگر ابتدا باید هتل ساخته شود درحالی‌که این باور اشتباه است، در حال حاضر در استان قزوین ۲۰۰۰ تخت در هتل، مهمان‌پذیر و مسافرخانه برای اسکان گردشگران داریم که قبل از شیوع کرونا تنها ۵۰۰ تخت آن استفاده می‌شد.

وی افزود: از این ۵۰۰ تخت صرفاً ۱۰۰ تخت توسط گردشگران رزرو می‌شد و ۴۰۰ تخت به افرادی اختصاص داشت که برای پرداختن به امور کاری در هتل‌ها اقامت داشتند؛ در واقع ما کمبود مرکز اقامتی نداریم و اغلب گردشگران به دنبال هتل ۵ ستاره نیستند بلکه ترجیح آن‌ها اقامت در هتل ۳ یا ۴ ستاره است.

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران استان قزوین اظهار کرد: هتل‌های ۵ ستاره بیشتر توسط رجال سیاسی، افراد مرفه و میهمانان همایش‌های خاص رزرو می‌شوند که باتوجه‌به تعداد این افراد ساخت یک هتل ۵ ستاره در قزوین کفایت می‌کند، در حال حاضر یک هتل ۵ ستاره در شهر قزوین در حال ساخت است اما مالک این هتل راغب به ادامه کار نیست و به دنبال تغییر کاربری به تجاری است.

وی بیان کرد: برای جذب گردشگر باید زیرساخت‌ها آماده شود، یکی از دلایلی که گردشگران تمایلی به سفر به قزوین ندارند نبود زیرساخت مناسب مانند فرودگاه و مطلوب نبودن راه‌ها است، در الموت و یله گنبد ظرفیت‌های بالای گردشگری داریم اما جاده مناسب نداریم.

مشکل حمل‌ونقل گردشگران

نوروزی خاطرنشان کرد: راه‌های الموت بسیار مشکل دارد و اتوبوس گردشگران به‌سختی در این مسیر تردد می‌کنند درحالی‌که این مسیر از مهم‌ترین محورهای تردد گردشگران است اما رسیدگی صورت نمی‌گیرد؛ در واقع مسئولین علاقه‌مند به کار در حوزه گردشگری نیستند چرا که ما فرودگاه داریم و می‌­توانیم زیرساخت‌های موجود را تقویت کنیم به‌طوری‌که روزانه ۴ تا ۵ پرواز داشته باشیم.

وی تأکید کرد: یکی دیگر از معضلات استان نبود نیروی کار آموزش‌دیده در حوزه گردشگری است، در حوزه هتل‌ها افراد بیشتر به‌منظور داشتن شغل و دریافت حقوق مشغول به کار می‌شوند اما مهارت‌های لازم را ندارند و ما مجبور می‌شویم که آموزش این افراد را به‌صورت شخصی انجام دهیم.

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران استان قزوین با اشاره به مشکلات گردشگری قزوین، خاطرنشان کرد: استان قزوین دارای آثار تاریخی بی‌شماری است اما در عمل زمانی که بخواهیم بازدیدی صورت بگیرد همه آثار تعطیل است، صرفاً در ایام نوروز و تعطیلات برخی از این آثار بازگشایی می‌شوند و همچنان امکان بازدید از همه آثار وجود ندارد.

وی افزود: یکی دیگر از مواردی که در حوزه جذب گردشگر باید به آن توجه کرد، تأسیس سرویس بهداشتی در سطح شهر است در حال حاضر ما به‌اندازه کافی سرویس بهداشتی در سطح شهر نداریم که گردشگران در نقاط مختلف بتوانند از آن استفاده کنند، به‌ویژه سرویس بهداشتی مناسب گردشگران خارجی در هیچ نقطه‌ای از شهر دیده نمی‌شود، این در حالی است که سازمان گردشگری جهانی سرویس بهداشتی را به‌عنوان یک شاخص مهم رفاه گردشگران مطرح کرده و تجهیز آن وظیفه شهرداری است.

نوروزی بیان کرد: برخی از رانندگان تاکسی نیز باید به‌صورت اختصاصی در حوزه گردشگری فعالیت کنند، آن‌ها باید آموزش زبان انگلیسی ببینند، نقشه‌های راهنمای گردشگری باید در اختیار این رانندگان تاکسی قرار بگیرد تا زمانی که گردشگران داخلی و خارجی تاکسی سوار شدند راننده بتواند آن‌ها را راهنمایی کند؛ پلیس‌­های راهنمای گردشگری مسلط به زبان انگلیسی و راهنمای گردشگر نیز باید در نظر گرفته شود.

شهرداری از فعالان گردشگری حمایت کند

وی اظهار کرد: از دیگر مشکلات استان که می‌توان به آن اشاره کرد برپایی بنرهای تبلیغاتی به‌منظور معرفی اماکن تاریخی و گردشگری استان است، وقتی برای دریافت مجوز به میراث‌فرهنگی مراجعه می‌شود میراث‌فرهنگی به شهرداری و شهرداری به بخش خصوصی ارجاع می‌دهد و در نهایت بخش خصوصی برای در اختیار گذاشتن بنرهای تبلیغاتی هزینه‌های سرسام آوری دریافت می‌کند.

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران استان قزوین اظهار کرد: در سال‌های گذشته شهرداری با فعالان گردشگری هماهنگ نبود و برای فعالان این عرصه مشکل ایجاد می‌کرد، مثلاً شهرداری تابلوهای راهنمایی هتل‌ها را از سطح شهر جمع‌آوری کرده و استدلالشان این است که این تابلوها منظر شهر را زشت و نازیبا کرده است، همین امر سبب شده که مسافران در جهت پیداکردن هتل دچار مشکل شده‌اند.

وی یادآور شد: استان قزوین دارای پتانسیل‌های ویژه‌ای در زمینه انواع گردشگری است که می‌توان به غارنوردی، دره نوردی، گردشگری درمانی اشاره کرد؛ در صورت توجه به گردشگری، استان قزوین می‌تواند در هریک از این حوزه‌ها به‌صورت تخصصی فعالیت کند و با تخصصی شدن گردشگری هزینه‌ها برای گردشگر بالا می‌رود، این برای جامعه گردشگرپذیر دارای سودآوری قابل‌توجهی است.

نوروزی بیان کرد: مسئولین در حوزه گردشگری باید با یکدیگر مشارکت داشته باشند، مثلاً میراث‌فرهنگی، شهرداری و جهاد دانشگاهی با یکدیگر جلسه داشته باشند تا مشخص شود هرکسی در حوزه خود در بحث گردشگری چه اقداماتی انجام داده است و چه اقداماتی می‌توانند انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: باید این ذهنیت برای مسئولین نهادینه شود که گردشگر برای استان سودآور است، گردشگری جزو صنایع مادر است که به‌تنهایی می‌تواند اصلی‌ترین منبع درآمدی باشد، از طرفی ما مشکل ایران هراسی داریم و توریست قابلیت این را دارد که با مشاهده مهمان‌نوازی ایرانیان و امنیتی که در کشور حاکم است این دیدگاه را خنثی کند.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *