مشهد

احتمال آغاز پیک هفتم کرونا پس از سفرهای نوروزی به مشهد

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد که پروتکل‌ها در نوروز ۱۴۰۱ در مشهد رعایت شود. از همین رو نگرانیم موج سهمگینی آغاز و پیک هفتم به پیک ششم متصل شود.

دکتر محمد پهلوان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نگرانی‌های ستاد کرونا خراسان رضوی از احتمال افزایش شیوع کرونا در نوروز ۱۴۰۱ در مشهد خبر داد و اظهار کرد: در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ستاد کرونای کشور و استان نگاه بر این است که در این ایام به چند مساله باید توجه بیشتری داشت. نخستین موضوع واکسیناسیون دوز سوم است. ستاد ملی کرونا در نظر دارد کسانی که قصد سفر در نوروز ۱۴۰۱ دارند، حتما دوز سوم واکسن خود را تزریق کرده باشند. همچنین این موضوع برای خودروهای شخصی با جدیت دنبال و واکسیناسیون مالکین خودرو نیز رصد می‌شود.

وی افزود: ممکن است برخی نسبت به تزریق دوز سوم واکسن اقدام نکرده باشند و بخواهند در تجمعات حضور یابند که این موضوع ریسک ابتلا به کرونا را بالا می‌برد. پیشنهاد ما این است که مردم در حد امکان در تجمعات و شلوغی‌های نوروز شرکت نکنند اما اگر افراد به هر نحوی می‌خواهند در تجمعات حضور یابند، حتما از ۲ ماسک استفاده کنند چرا که استفاده از یک ماسک در تجمعات کافی نخواهد بود.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشگاه تیم‌های بهداشتی زیادی را تشکل داده تا بتوانند در نوروز علاوه بر خدمت‌رسانی نظارت بیشتری بر پروتکل‌ها داشته باشند. تزریق دوز سوم واکسن باعث می‌شود ایمنی جمعی در بالاترین میزان ممکن رخ دهد. متاسفانه در حال حاضر میزان تزریق دوز سوم واکسن کرونا پایین است. به عنوان مثال در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فقط ۳۲ درصد از شهروندان بالای ۱۸ سال نسبت به تزریق دوز سوم واکسن خود اقدام کرده‌اند. همچنین بیش از یک میلیون نفر زمان تزریق دوز سوم‌شان گذشته اما نسبت به تزریق آن اقدام نکرده‌اند.

انجام اقدامات حداکثری دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت حفظ سلامت زائران

پهلوان در خصوص نگرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آغاز پیک هفتم کرونا پس از سفرهای نوروزی گفت: قرارگاه کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد از زمانی که نخستین مورد امیکرون در مشهد شناسایی شد، به صورت ۲۴ ساعته فعالیت خود را در پیش گرفت. حداکثر اقدامات ممکن جهت حفاظت از جان مردم را انجام خواهیم داد اما این را هم در نظر می‌گیریم که مردم پس از ۲ سال خانه‌نشینی و شرایط سنگین کرونایی نیاز به مسافرت و گردش دارند.

وی خاطرنشان کرد: در این رابطه تمام تحلیل‌های کارشناسی، پیش‌بینی‌ها و خطرات موجود به ستاد کرونای کشور و استانی ارائه می‌شود اما تصمیم‌گیری نهایی بر عهده ستاد ملی کروناست. مبنای ستاد ملی کرونا نیز اعمال محدودیت‌های سنگنین نیست بلکه رویکرد آن مبتنی بر سختگیری در رعایت پروتکل‌هاست که نظارت در این خصوص به دستگاه‌های مختلف باز ‌می‌گردد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ضعف‌های مصوبه ستاد کرونا در کنترل دوز سوم واکسن مالکان خودرو تصریح کرد: این مصوبه حداقل باعث خواهد شد برخی از افراد نسبت به تزریق دوز سوم واکسن خود اقدام کنند. همچنین پیش‌بینی می‌شود تعدادی از مردم به دلیل جریمه‌های کرونایی از سفر نوروزی خود منصرف شوند.

پهلوان ادامه داد: تمام سازمان‌ها باید به صورت جدی پای کار بیایند. هیچ تضمینی وجود ندارد که از طرف شهروندان رعایت اصول بهداشتی به صورت کامل انجام گیرد و پروتکل‌ها رعایت شود. از همین رو تمام تمهیدات بر همین اساس در نظر گرفته شده است. البته این را هم در نظر گرفته‌ایم که بخش زیادی از معیشت مردم و جامعه به سفرهای نوروزی وابسته است.

نظارت بر واحدهای اقامتی غیررسمی خارج از حوزه اختیارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد است

وی در خصوص نحوه نظارت بر واحدهای اقامتی غیررسمی در ایام نوروز ۱۴۰۱ عنوان کرد: مبنای ما این است تا جایی که بتوانیم واحدهای اقامتی رسمی را نظارت می‌کنیم. نظارت بر واحدهای اقامتی غیررسمی از حوزه نظارتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خارج است و فقط در صورتی می‌توان به این موضوع ورود کرد که از آن‌ گزارش دریافت کنیم.

پهلوان اضافه کرد: اگر گزارشی در این خصوص دریافت شود، تیم‌های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رسیدگی خواهند کرد. در کنار این سامانه ۱۹۰ نیز برای دریافت گزارشات مردمی آمادگی دارد. باید توجه داشت در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در یک واحد اقامتی همکاران ما اجازه پلمب خواهند داشت.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *