همدان

برپایی ۴۰۰ نوروزگاه در همدان

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان از آمادگی استان برای پذیرش گردشگران نوروزی خبر داد و گفت: بیش از ۴۰۰ نوروزگاه در جاذبه‌های گردشگری، اماکن تاریخی و طبیعی و روستاها برپا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، علی مالمیر چهارشنبه ۲۵ اسفندماه در جمع خبرنگاران بیان کرد: امسال پس از دو سال رکود کامل گردشگری به دلیل بیماری کرونا، نوروزی متفاوت را تجربه خواهیم کرد و این قضیه می‌تواند شروعی در حوزه گردشگری باشد.

وی با اشاره به اینکه ستاد تسهیلات سفر استان از ۲۸ اسفندماه در مجتمع فرهنگی، هنری عین‌القضات آغاز به کار می‌کند، افزود: در حال حاضر  همه کمیته‌های ذیل ستاد سفر استان فعال هستند.

مالمیر با بیان اینکه دو بخش اقدامات در ایام نوروز انجام می‌شود، اظهار کرد: یکی از این اقدامات که به صورت جدی در دست کار است بحث آرامش و آسایش مسافران و تسهیل برای سفر است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی انجام برنامه‌های فرهنگی و هنری و شاد است و با توجه به اینکه نوروز یک میراث جهانی است یکی از مهمترین محورهای این اقدامات، پرداختن به میراث ناملموس است.

برگزاری تورهای استان گردی و شهرگردی در همدان

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اعلام اینکه بیش از ۴۰۰ نوروزگاه در جاذبه‌های گردشگری، اماکن تاریخی و روستاها برپا می‌شود، گفت: یکی از اقدامات شاخص نوروز ۱۴۰۱ برگزاری تورهای استان گردی و شهرگردی است که یکی از مهمترین کارهای حوزه گردشگری است و با هماهنگی تاسیسات و راهنماهای گردشگری انجام می‌شود.

مالمیر ادامه داد: همچنین ۱۴ نمایشگاه صنایع دستی با ۲۱۴ غرفه عرضه محصولات در همه شهرستان‌ها دایر می‌شود، همچنین پیش‌بینی شده راهنمایان گردشگری در اماکن تاریخی و جاذبه‌ها مستقر شوند.

وی با اشاره به اینکه نظارت‌های تلفیقی با حضور میراث فرهنگی، تعزیرات حکومتی، بهداشت و استاندارد در همه مراکز اقامتی و موزه‌ای انجام می‌شود، افزود: پیش بینی می‌شود امسال با تعداد مسافرانی بیش از سال‌های معمولی بیش از کرونا روبرو باشیم.

مالمیر میزان ظرفیت اقامت استان را حدود ۴۵۰۰ تخت عنوان کرد و گفت: هماهنگی‌های لازم برای استفاده از ظرفیت اقامتی آموزش و پرورش هم انجام شده و در صورت نیاز از این ظرفیت استفاده می‌شود.

تمدید مجوز خانه مسافرها منعی ندارد

وی با اشاره به اینکه موزه‌ها و اماکن تاریخی، جاذبه‌های طبیعی و غار علیصدر آمادگی پذیرش مسافر در ایام نوروز را دارند، مطرح کرد: خانه مسافرها از طرفی ظرفیت و از طرفی تهدید هستند که اگر نظام‌مند باشند ظرفیت خوبی برای استان محسوب می‌شوند و در پیک نوروزی قسمتی از بار مسافر را به دوش می‌کشند.

مالمیر اضافه کرد: خانه مسافرهای غیرمجاز تهدید جدی برای گردشگری است و میراث فرهنگی آمادگی کامل برای صدور مجوز این اقامتگاه‌ها دارد، علاوه بر این باید به صورت اثربخش با فعالیت خانه مسافرهای غیر مجاز برخورد شود.

وی با اشاره به اینکه هیچ‌ خانه مسافری در ایام شیوع کرونا تمدید مجوز نشد، گفت: در حال حاضر مجوز متقاضیان فعالیت خانه مسافرها تمدید می‌شوند و منعی برای عدم تمدید مجوزها وجود ندارد، همچنین اخیرا ۱۵ خانه مسافر برای صدور مجوز به اداره میراث فرهنگی مراجعه کرده‌اند.

اقدامات مهم حوزه میراث فرهنگی همدان در سالجاری

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در ادامه به اقدامات مهم حوزه میراث فرهنگی در سالجاری اشاره کرد و گفت: از جمله این اقدامات می‌توان به حضور ارزیابان یونسکو برای ثبت جهانی کاروانسراها، ثبت گنبد علویان در میراث جهان اسلام، اتمام ساختمان سایت موزه میدان مرکزی، ثبت محور فرهنگی از هگمتانه تا آرامگاه بوعلی و روند رو به جلو ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان اشاره کرد.

مالمیر درباره سایت موزه میدان امام(ره) بیان کرد: کارهای این پروژه در مراحل حقوقی است و پس از تحویل اشیا به امین اموال شهرداری، به زودی شاهد راه‌اندازی موزه خواهیم بود.

سهمیه پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان قطعی شده است

وی در مورد پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان هم مطرح کرد: ثبت جهانی هگمتانه یک مطالبه جدی در استان است و وفاقی در استان برای این امر وجود دارد، همچنین سهمیه پرونده همدان قطعی شده است.

مالمیر با اشاره به اینکه ۵۰ تا ۸۰ میلیارد برای اقدامات عمرانی و ساماندهی این پرونده پیش بینی شده است، ادامه داد: از جمله موانع ثبت، حذف سواره از عرصه هگمتانه، ساماندهی بازار و جداره‌های این عرصه، ساماندهی معابر و نماهای ناهمگون است.

وی در رابطه با محور گردشگری غرب کشور عنوان کرد: گردشگری موضوع پهنه‌ای است نه نقطه‌ای، یکی از مهمترین کارها برای توسعه گردشگری تعریف بازارهای جدید است و در همین راستا محور گردشگری غرب کشور به آرامی در حال شکل گیری است.

همدان؛ مرکز محور گردشگری غرب کشور

مالمیر اضافه کرد: از جمله ویژگی این منطقه تنوع در آثار تاریخی، فرهنگ و سنن، آثار طبیعی و صنایع دستی است که بسیار متنوع هستند و ‌می‌توانند انگیزه سفر باشند بنابراین می‌تواند یکی از بهترین محصولات برای گردشگران خارجی و داخلی باشد و تنها نیاز به معرفی دارند.

وی با اشاره به اینکه آثار جهانی این محور نیز یکی از مزیت‌های محور گردشگری غرب کشور است، افزود: کار بین استانی سخت است و حرکت هم آرام خواهد بود اما مزیت‌های این استان‌ها می‌تواند در گردشگری منطقه تاثیر بسزایی داشته باشد و نکته مهم این قضیه مرکزیت این مسیر یعنی همدان است.

ثبت ملی خانه اقبالیان هنوز ابلاغ نشده است

مالمیر در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تخریب خانه اقبالیان بیان کرد: این خانه در شورای ثبت وزارت میراث به عنوان خانه واجد ارزش مصوب شده اما ابلاغیه رسمی آن هنوز نیامده است.

وی با اشاره به اینکه تیمی برای کارشناسی این بنا در همدان حضور پیدا کردند، افزود: بر اساس دستورالعمل ثبت بناهای تاریخی بنایی که فرایند ثبتش شروع شود هر گونه مداخله در آن ممنوع است و واجد ارزش تلقی می‌شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه اخیرا گزارشات مردمی داشتیم که بنا از داخل تخریب می‌شود، اظهار کرد: طبق پیگیری‌های انجام شده بنا پلمب شده است.

مالمیر با اشاره به اینکه میراث فرهنگی نمی‌تواند همه بناهای تاریخی را تملک کند، تصریح کرد: اینگونه بناها در اختیار مالک است و اعتبارات نیز به گونه‌ای است که نمی‌توان همه را تملک کرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه مقرر شده پایگاه‌های جهانی و ملی در حوزه نوروزگاه فعال باشند، اظهار کرد: پایلوت نوروزگاه‌های استان، هگمتانه است.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *