دولت، عملکرد خود در قبال گردشگری را توضیح دهد
معاون شهرسازی شهردار یزد با تاکید بر این که دولت در خصوص عملکرد خود در قبال گردشگری توضیح بدهد، گفت: شهرداری در حیطه خود میتواند فعالیت کند مشروط بر این که در بازنگری طرح جامع متمرکز بر گردشگری، قوانین مربوطه را ایجاد کند و از حالت مطالبه به حالت یک قانون تبدیل شود.
«مهدی شرافت» در نشست با جمعی از اعضای شورای راهبردی گردشگری استان یزد که روز گذشته در محل شهرداری برگزار شد، با بیان این که دولت با شعار گردشگری آمده است، گفت: این در حالی است که حتی یک متر زمین هم به این حوزه اختصاص داده نشده است.
وی با بیان این که دولت باید عملکرد خود را در قبال گردشگری توضیح دهد، گفت: شهرداری در حیطه خود میتواند فعالیت کند مشروط بر این که در بازنگری طرح جامع متمرکز بر گردشگری، قوانین مربوطه را ایجاد کند و از حالت مطالبه به حالت یک قانون تبدیل شود.
وی با بیان این که لازم است در خصوص مشکلات مطرح شده مکاتبهای با شهردار شود، گفت: با توجه به روحیه شهردار در خصوص توسعه گردشگری، باید پیشنهاد مشخصی در قالب کارگروه ارائه و پیگیری شود.
وی با تایید موازی کاری شهرداری در حوزه گردشگری، گفت باید در این باره نیز فکر شود.
شرافت با تاکید بر اینکه برای سرمایهگذاران و بهرهبرداران باید اقدام شود، گفت: مطالبات باید دقیق و موردی شود تا بتوانیم در این باره نیز پیگیری و اقدام کنیم.
نگاه نادرست به صنعت هتلدارای ایران
«سیدامیرناصر طباطبایی» رئیس جامعه هتلداران یزد هم در این نشست با بیان این که نگاه به صنعت هتلدارای ایران نگاه درستی نیست، گفت: باید تصمیمگیران و تصمیمسازان بدانند که صنعت هتلداری در ایران به دلیل بازگشتناپذیری صحیح اقتصادی باید به عنوان یک زیرساخت در نظر گرفته شده و به شدت مورد حمایت دولت واقع شود.
وی با بیان این که شهرداریها یکی از بخشهایی تاثیرگذار در مسیر ایجاد زیرساختهای هتلی هستند، گفت: این بخش میتواند حمایتهای زیادی در معافیتها داشته باشد و البته نظام هندسی در هزینه پروانه و ساخت هتلها نیز میتواند تخفیفهای ویژهای داشته باشد.
این مسئول با اشاره به این که متاسفانه در چند سال گذشته به رغم دستور رییس جمهور در خصوص اختصاص زمین اقدامی نشده است، گفت: با شیوع کرونا، سرمایهگذاری در این بخش به حداقل رسیده و ما به جای آماده شدن برای دوران پسا کرونا، منفعل هستیم.
شهرداری نگاه کلان داشته باشد
«سیدمحسن حاجی سعید» رئیس کانون راهنمایان گردشگری کشور با بیان این که سرمایهگذاران گردشگری باید بتوانند از بستهی مشوق برای سرمایه گذاران در صنعت گردشگری بهرهمند شوند، گفت: این بسته تشویقی میتواند علاوه بر تقویت و حمایت از سرمایه گذاران فعلی، منجر به کاهش ترس سرمایه گذاری شود و دو بخش سرمایهگذار فعلی و افراد متمایل به سرمایهگذاری را پوشش دهد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت شمشیر خود را از رو بر گردشگری و مدافعان آن بسته است، گفت: آنچه به عنوان گردشگری در عید امسال اتفاق افتاده، ۵ درصد آمار سال ۹۷ است.
این مسئول با بیان این که تنها در یزد دو یا سه هتل توانستند در ایام عید به ظرفیت ۶۰ درصد برسند و مابقی کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت داشتند، گفت: شورا آمادگی حمایت از گردشگری را دارد و صرفا نیاز به جلسهای کارشناسی دارد و بخش خصوصی نیز میتوانند همراهی کنند.
وی از تخفیفات مالیاتی و تخفیف عوارض ساختمانی و انرژی به عنوان بسته حمایتی شهرداری یاد کرد و گفت: شهرداری باید نگاه کلان داشته باشد و سدهای سرمایه گذاری بر راه گردشگری را بردارد.
حاجی سعید با گلایه از آسیب دیدگی این صنعت و احیا نشدن آن به واسطه کوتاهی مسئولان، تصریح کرد: علاوه بر اعمال یکسری تخفیفات، تامین پارکینگ در بافت تاریخی معنایی ندارد و خلاف مقررات ثبت جهانی است و در مقابل شهرداری هزینه آن را میخواهد ولی همین مسائل جزئی در نبود اشتیاق به سرمایه گذاری موثر است.
وی با بیان اینکه در استانهای کشور مشوقهای ویژهای برای گردشگری گذاشته شده است، تصریح کرد: در یزد با توجه به این که گردشگری محور توسعه استان است باید در این باره بیش از پیش اقدام و توجه به این بخش شود.
این فعال گردشگری در خصوص حذف تابلوهای شهر، تصریح کرد: تابلوی واحد شهری اتفاق خوبی است اما نگرانی از آن است که این اتفاق روند کندی داشته و این حذف به نصب تابلوهای یکسان منجر نشود.
وی با بیان اینکه شهرداری در خصوص تامین زیرساختهایی برای ماندگاری بیشتر گردشگران اقدام کند، گفت: در گردشگری، کودک ضعف داریم لذا ایجاد پارک ویژه کودک و جاذبههایی سرگرم کننده برای توسعه گردشگری کودک الزامی است چرا که در حال حاضر ظرفیت گردش در بافت برای کودکان بیش از یک ساعت نیست.
تورهای یزدگردی موازی فعالیت دفاتر مسافرتی
«مهدی رجاییفر» نایب رئیس دفاتر خدمات مسافرتی استان نیز در این جلسه در خصوص برخی از مشکلات دفاتر خدمات مسافرتی تصریح کرد: عوارض تابلوهای شهرداری این بخش گردشگری را نیز درگیر کرده است در حالی که تابلوهای این دفاتر باید قابل دید باشد.
وی افزود: از ۱۴۰ آژانس تنها ۴۰ واحد باقی مانده است که باید به این بخش در راستای حفظ چرخه گردشگری کمک شود.
این فعال گردشگری با بیان این که تابلوهای معرف حضور دفتر گردشگری نباید مشمول عوارض شود، تصریح کرد: متاسفانه در این باره به رغم وجود پیگیریهای متعدد سلیقهای عمل میشود در حالیکه در موقعیت اداری وجود تابلوی معرف لازم است.
وی در خصوص برخی از اقدامات شهرداری در حوزه گردشگری بدون تداخل آژانسهای مسافرتی تصریح کرد: در برخی از مواردی که تورها وارد میشوند، شهرداری فعالیت آژانسها را انجام میدهد و تورهای یزدگردی سازمان فرهنگی ورزشی در این موقعیت، نه تنها کمک به گردشگری نیست بلکه به این بخش نیز ضربه میزند.
رجاییفر افزود: ورود به عرصه گردشگری موجب گلایهمندی است و اگر کمک به این صنعت از این بعد انجام میشود نباید آژانسهای یزدگردی محدودی که برگزار کننده این تورها هستند، مغفول بمانند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.