روابط گردشگری خوراک و پایدار در بستر اقامتگاهها
موضوع گردشگری خوراک و رابطه آن با گردشگری پایدار در بستر اقامتگاهها، در دومین پیش رویداد مرکز نوآوری گردشگری دانشگاه یزد، بررسی و راهکارهای توسعه در این باره مطرح شد.
«علی دلشاد» رئیس مرکز نوآوری گردشگری با بیان این که دولت و حاکمیت به عنوان تنظیمکننده روابط باید برای حل مشکلات به هم متصل شوند، گفت: تیم مرکز نوآوری دانشگاه یزد به دنبال تدوین و برنامهریزی در این زمینه است و شیوه برگزاری رویدادها با فرایندی تخصصی دنبال میشود.
وی با بیان این که در پنل قبلی مسائل دفاتر خدمات مسافرتی دنبال و راهکارهایی در خصوص ارائه بستههای بازاری و رفع تبعیضات خدمات مسافرتی در این پنلها بررسی شد، گفت: جذب مشتری، عمدهترین محور این برنامهها بودند تا مطابق با شیوههای روز دنیا به بازاریابی و تبعلیغات بپردازیم.
وی با بیان این که شناسایی چالشهای موجود و جذب صاحبان ایده و مشتریان از جمله این مسائل است، گفت: توانمندسازی دفاتر خدمات مسافرتی در حوزه فناوری اطلاعاتی و ارتباطی از چالشهای امروز ماست که باید نقش سنتی دفاتر کنار گذاشته شده تا از چالش ورشکستگی این افرادجلوگیری شود.
«حسین دهقان منشادی» نماینده اطلس ملی خوراک ایران و مسئول کمیته گردشگری خوراک یزد در این نشست با بیان این که طبق تعریف سازمان جهانی گردشگری نوعی از فعالیت گردشگری ارتباط خوراک و نوشیدنی در حین سفر است، گفت: در کنار این تجربه ناب، فعالیتهای دیگری مانند بازدید از کارگاههای تولیدی خوراکیهای محلی و سایر برنامهها را شامل میشود که معادل شکمگردی است، البته شکم گردی بخشی از گردشگری خوراک است.
وی با اشاره به این که گردشگری خوراک میتواند منجر به بازگشت مسافر به یک منطقه شود، گفت: گردشگری خوراک را باید در اقامت و پذیرایی دنبال کنیم که بیتوجهی به این مسئله، منجر به عدم توسعه و رشد گردشگری خوراک میشود.
دهقان با اشاره به این که اطلس ملی خوراک از سال گذشته فعالیت کرده و آنچنان که باید هنوز نتوانسته از ظرفیتهای موجود کشور استفاده کند.
«سیدامیر ناصر طباطبایی» رئیس جامعه هتلداران یزد با بیان این که در حوزه گردشگری خوراک در دنیا عمده اتفاقات مربوط به اصل خدمت گرفتن در مراکز اقامتی است، گفت: خدمت توام با غذا یکی از اهداف گردشگری و سفر است و در کشور ما نیز گردشگری خوراک هم مانند سایر انواع گردشگری دچار بحران است و به صورت حرفهای و با تیراژ بالا اتفاق نمیافتد.
وی افزود: در حال حاضر نیز با فرایند و شکل سنتی زیرساختهای اقامتی دچار مشکل میشویم و عواملی مانند تعداد دفعات و دسترسی مواد اولیه اهمیت دارد.
این مسئول با بیان این که نیروی انسانی و تعداد آشپزها در توسعه گردشگری خوراک اهمیت دارد، گفت: باید زمینه را برای داشتن نیروی انسانی که توانایی پخت غذاهای سنتی را دارند و تعداد انگشت شماری دارند، فراهم کنیم.
وی با بیان این که تجاریسازی غذای سنتی، محلی و بومی هر منطقه نیازمند تولید انبوه، کیفیت بالا و تسهیل دسترسی به تمهیدات تهیه آن است، گفت: از آنجایی که یزد مدل خوبی در حوزه گردشگری است، این اتفاق نیز در یزد به عنوان پایلوت اشاره قرار گیرد.
«رامتین شهرت» مسئول یکی از بومگردیهای یزد با بیان این که تجاریسازی غذاها یکی از تفاوتهای بومگردی و هتل است، تصریح کرد: علاوه بر تفاوت در نحوه ارائه خدمت، برای تجاریسازی باید مویرگی عمل کرد و سپس به مرحله انبوهسازی رسید، علاوه بر آن باید با ارائه خدمات مطلوب در فضای مجازی اعتمادسازی انجام داد.
به گفته وی، ایجاد فرصتهای متعدد در حوزه گردشگری از جمله مسائل مهمی است که باید در حوزه گردشگری خوراک به آن توجه ویژهای شود.
شهرت بیان کرد: آنچه امروزه در بحث گردشگری خوراک و بومگردیها مطرح است و کمتر به آن توجه میشود، بحث مدیریت انرژی، پسماند و فاضلابهاست به طوری که در پنل دیگری که بخش از آن موجود است، به این مسئله پرداخته شد.
«سیدرضا بهادری» مسئول کمیته گردشگری پایدار و راهبر تخصصی این مرکز، با اشاره به چالشها و مسائل متعدد مطرح شده است، تصریح کرد: با نظرسنجی و همفکری اعضای گردشگری به وجود چالشهایی رسیدیم که بخشی از آن مربوط به زیرساختهای بومگردیهاست.
وی به تعارضات مردم محلی و گردشگران با بومگردیها، تبیلغات و بازاریابی و نیروی انسانی به عنوان دیگر چالشها اشاره کرد و گفت: بحث انرژی جزو مواردی است که کشور ما با آنها روبروست و بعضا سوق یاقتن به سمت انرژیهای پاک و نو به تکنولوژی بالاتری نیاز دارد که به صرفه هم نیست و حل مسایل زیرساختی منافع بیشتری دارد.
«تقی اکبرپور» رئیس جامعه بومگردیهای استان یزد با بیان این که با وجود زیرساختهای قوی مانند قنات و بادگیر پیشینه یزد در بحث انرژی قوی است، گفت: مشرق زمینها در بحث مدریت انرژی بسیار قوی بودند.
وی با بیان این که مدلهای خلاقانه و نوآورانه میتواند در حوزه انرژی موثر باشد، گفت: مسئله فاضلاب و مدیریت دفع آبهای خاکستری و سیاه هم جزو مواردی است که باید مورد توجه واقع شود.
«میثم پیری» مسئول یکی از بومگردیهای استان با بیان این که در اردکان کمبود آب بیداد میکند، گفت: در حالی آب کم است که سیستم قنوات اردکان نیز پر از فاضلاب شده و مشکلاتی را برای مردم خصوصاً گردشگران به دنبال داشته است.
وی حرکت به سمت توسعه پایدار و رفع مسائل اقتصادی را یادآور شد و گفت: باید به دنبال راهکارهایی در این باره باشیم تا بتوانیم توسعه پایدار را با اقتصاد عجین کنیم.
البته «رضا بهادری» مسئول کمیته گردشگری پایدار در ادامه مجدداً به لازمه ایجاد زیرساختهای مربوطه اشاره کرد و گفت: ذی نفعان اصلی باید اقدام کنند چرا که اثرات و تبعات اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی را به همراه خواهد داشت.
وی با بیان این که جریان گردشگری لازمه مدیریت این مسائل است، نسبت هب برنامه ریزی در این باره تاکید کرد.
«ناصرطباطبایی» رئیس جامعه هتلداران هم در بخشی پایانی نسبت به ارتباط هرچه بیشتر دانشگاه و این صنعت و آموزش کاربردی نیروی انسانی تاکید کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.