گردشگری خوراک

تنوع خوراک ایران، جاذبۀ مدرن گردشگری

به‌گزارش میراث آریا به‌نقل از ستاد خبری نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران، رئیس فدراسیون گردشگری ارمنستان با شرکت در نخستین همایش ایران و گردشگری خوراک در سده نو که در سومین روز نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و نمایشگاه ملی صنایع دستی برگزار می‌شد، گفت: «موضوعات مورد بحث در این نمایشگاه به خصوص در این همایش بسیار مهم بود. فرهنگ و یکی از مهم‌ترین زیرمجموعه‌های آن آشپزی و خوراک، اهمیت بسیاری در کشورهای مختلف دار و ارتقا این صنعت، جزو اهداف اولیه سکانداران گردشگری و فرهنگ است.»

رئیس فدراسیون گردشگری ارمنستان تلفیق فرهنگ‌های دو کشور افزود: «میراث و سنت‌های آشپزی و تولیدات وابسته در دوران پساکرونا می‌تواند در احیای صنعت گردشگری هر دو کشور مثمرثمر واقع شود.»

او ادامه داد: «در این همکاری ما می‌توانیم به کمک هم این صنعت را نجات دهیم، به ارتقا و توسعه آن ادامه دهیم و در عرصه‌های رقابتی بدرخشیم.»

به گفته آپرسیان ایران پتانسیل بسیار خوبی در زمینه بهبود و ارتقا صنعت گردشگری دارد و بزرگ‌ترین و در عین حال ساده‌ترین چالش در بحث همکاری این است که هر دو کشورِ دوست و همسایه باید برای همکاری به دوردست‌ها نگاه داشته باشند. او تصریح کرد: «ما دو همسایه، دوست و در نزدیک همدیگر هستیم. ما باید شرایط را برای رشد و ارتقای یکدیگر مهیا کنیم. ایرانی‌ها باید شناخت بهتری از ارمنستان کسب کنند و متقابلا ارمنی‌ها باید با برگزاری پویش‌های متعدد و متنوع، ایران و فرهنگ ایرانی را بهتر و بیشتر بشناسند. ما با همکاری متقابل و با پیوستن منابع و میراث هر دو کشور می‌توانیم تولیدات فرهنگی مشترک ارائه دهیم و بازار جهانی گردشگری را از آن خود کنیم و این هدف چندان دور نیست.»

مخاک آپرسیان از تنوع غذایی مناطق مختلف کشور ایران و جذابیت‌های ظاهری خوراک‌های ایرانی تمجید کرد و اظهار داشت: «این تنوع در نتیجه وسعت فرهنگ و تاریخ و همچنین سبک زندگی به دست آمده است.»

او اضافه کرد: «همان‌طور که مردم ارمنستان در میان ایرانی‌ها محترم هستند، ایرانی‌ها نیز مورد احترام مردم کشور ارمنستان قرار می‌گیرند. گردشگری می‌تواند ابزار قدرتمندی باشد تا در میان این دو ملت برادر، فرصت گفت‌و‌گوی بین فرهنگی فراهم کند.»

رئیس فدراسیون گردشگری ارمنستان در ادامه گفت: «ما برای ارتقای همکاری‌ها در صنعت گردشگری به خصوص در زمینه غذا و خوارک طرح‌ها و برنامه‌هایی داریم که به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارائه دادیم تا این بخش از صنعت گردشگری را در کنار همدیگر ارتقا دهیم.»

آپرسیان در پایان افزود: «ارمنستان خواهان برقراری ارتباط قوی‌تر در صنعت گردشگری به خصوص در زمینه گردشگریِ خوراک با ایران است.»

گفتنی است مخاک آپرسیان به همراه رئیس انجمن توسعه و حفظ سنت‌های آشپزی ارمنستان، به دعوت علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این همایش حاضر شد.

منبع:میراث آریا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *