• Instagram
  • Twitter
تلفن: 32233020 (071)
گشت تور
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
    • فعالیت ها
    • افتخارات
  • رزرو آنلاین هتل
  • اخبار گردشگری
  • تورها
    • تورهای داخلی
      • تور شیراز
      • تور اصفهان
      • تور کیش
      • تور قشم
      • تور تبریز
      • تور مشهد
      • تور کاشان
      • تور چابهار
    • تورهای خارجی
      • تور استانبول
      • تور دبی
      • تور مالزی
  • شهرهای ایران
  • بلاگ
  • تماس با ما
  • جستجو
  • منو
سفرهای نوروزی

غایب بزرگ سفرهای نوروزی

آوریل 17, 2022/0 دیدگاه /در اخبار گردشگری /توسط Shahrzad Dehghani
توریسم ۱۴۰۱ غایب بزرگی داشت که باعث شد بازگشت سفرهای نوروزی پس از دو سال توقف با ضعف جدی در عرضه خدمات و اقامت توریستی در سراسر کشور مواجه شود که «دنیای‌اقتصاد» دو دلیل مهم آن را مورد بررسی قرار می‌دهد.

پس از توقف سفرهای نوروزی طی دو سال گذشته و مواجهه شدید بازار گردشگری با بحران ناشی از همه‌گیری کرونا، در عید ۱۴۰۱، سفرها نه تنها بازیابی و بهبود یافته حتی به سطح قبل از کرونا در عید ۹۸ بازگشت. بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی سازمان‌های کشوری، در نوروز امسال سفرهای جاده‌‌‌ای ۵۱‌درصد، سفرهای هوایی و دریایی و ریلی بیش از ۶۰‌درصد افزایش یافته‌‌‌اند و علاوه بر مقاصد گردشگری دائمی، دیگر مقاصد نوظهور نیز با استقبال چشمگیری مواجه شده‌‌‌اند. اگرچه بازگشت سفرها، پس از دو سال محدودیت و ممنوعیت، بسیار مهم و کلیدی و در جهت بهبود بازار گردشگری و قرار گرفتن در مسیر توسعه پایدار است، اما بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ضعف در ارائه خدمات توریستی و نبود زیرساخت‌‌‌های لازم در بیشتر مقاصد گردشگری در عید ۱۴۰۱ افزایش یافته، که این میزان پس از بازگشت ناگهانی سفرها پس از دو سال، بیش از گذشته قابل مشاهده است.

در عید ۱۴۰۱ که مردم، امکان سفرهای نوروزی پس از دو سال خانه‌‌‌نشینی برایشان فراهم شد و با توجه به اینکه تنها یک بار در طول سال فرصت سفر به مناطق دیگر را دارند، با برداشته شدن محدودیت‌ها و ممنوعیت‌‌‌های تردد، سفرهای خود را آغاز کردند، اما آنچه که بیش از هرچیزی مشهود بود، سفرهای تهاجمی، آماده نبودن زیرساخت‌‌‌های گردشگری و کم آوردن مراکز اقامتی در عید ۱۴۰۱ بوده است که منجر به نارضایتی مسافران از مقاصد گردشگری شد. علت این ضعف را می‌توان در دو عامل مهم بررسی کرد که «دنیای‌اقتصاد» به آن می‌‌‌پردازد.

عامل اول و مهم را باید در نبود تعطیلات کافی در طول سال دانست که مردم فقط یک بار در سال و آن هم در «تعطیلات مناسبتی نوروز» فرصت رفتن به سفر را پیدا می‌کنند و در باقی ایام سال به‌‌‌دلیل نداشتن «تعطیلات آخر هفته» کافی و پراکندگی تعطیلات مناسبتی در طول سال امکان سفر و گردشگری برایشان مهیا نیست و هر ساله شاهد سفرهای تهاجمی، کمبود امکانات و ارائه خدمات با کیفیت پایین هستیم که این امر در عید ۱۴۰۱ بیش از گذشته مشهود بود. صنعت گردشگری که طی دو سال کرونایی به‌‌‌شدت سقوط کرده بود؛ مشاغل آن به دلیل حساسیت بالای آن بیش از سایر مشاغل در معرض آسیب و خطر گرفتند، از این رو بسیاری از شغل‌‌‌ها نتوانستند در این عرصه به فعالیت خود ادامه دهند. جهان که پس از پاندمی کرونا حدود ۱۲۰‌میلیون شغل در صنعت گردشگری را از دست داده و بسیاری از شغل‌‌‌های دیگر با خسارت‌‌‌های جدی مواجه شدند، به این نتیجه رسید که مشاغل در بازار گردشگری به سختی باز می‌‌‌گردند و برخی از شغل‌‌‌ها دیگر باز نخواهند گشت. در ایران نیز این آسیب شدت گرفت و بسیاری از مراکز اقامتی و خدماتی در حوزه گردشگری از ادامه فعالیت باز ماندند یا با تغییر کاربری دیگر فعالیتی در حوزه گردشگری نداشتند. بنابراین، با کاهش فعالان در حوزه گردشگری، بازگشت سفرها تبدیل به یک بحران جدی در بازار توریسم خواهد شد. در عید ۱۴۰۱، اگرچه نبض گردشگری توانست به قبل از کرونا بازگردد اما عدم‌تعادل بین عرضه و تقاضا، ضعف بازار گردشگری را بیش از گذشته نمایان کرد که می‌توان آن را در همان مشکل قدیمی «سفرهای تهاجمی» و «نارسایی در بازار خدمات گردشگری» دانست. سفرهای تهاجمی در تعطیلات مناسبتی نوروز دوپینگ کرد؛ زیرا در دو عید گذشته مردم به سفر نرفتند و دوپینگ سفرهای تهاجمی در عید ۱۴۰۱ عامل اصلی این ضعف خدمات بوده است. در عید ۱۴۰۱، به‌‌‌دلیل کمبود مراکز اقامتی، بسیاری از مسافران مجبور به چادرخوابی در پارک‌ها و برخی حتی بدون داشتن چادر در خیابان‌‌‌های شهرها و مقاصد گردشگری بودند و شکل بسیار زشت و زننده‌‌‌ای بر مقاصد گردشگری به‌‌‌ویژه شهرها داده شد.

دنیا مشکل سفرهای تهاجمی در تعطیلات مناسبتی را با افزایش تعطیلات آخر هفته حل کرده است. تقریبا تمامی کشورهای جهان تعطیلات آخر هفته دو روزه دارند و اکنون برخی کشورها آن را به سه روز هم رسانده‌اند، تا شهروندان فرصت کافی برای سفر در طول سال را داشته باشند و با سفرهای تهاجمی در روزهای خاصی از سال مواجه نشوند. اگر سیاستگذاران بپذیرند نسخه تعطیلات آخر هفته را در همین ابتدای سال به اجرا درآورند و سفرها در طول سال توزیع شوند و به سمت عرضه بیشتر خدمات با کیفیت گردشگری پیش بروند، ما شاهد سفرهای هفتگی در طول سال خواهیم بود و از هجمه سفرهای مناسبتی همچون تعطیلات نوروزی کاسته شده و مشکل سفرهای تهاجمی حل می‌شود.

پارادایم دوم و اساسی را باید در ضعف جدی زیرساخت‌‌‌های گردشگری دانست که نه تنها پس از دو سال توقف سفرها پیشرفتی نداشته بلکه این ضعف نسبت به گذشته گسترده‌تر شده است و فاصله بین عرضه و تقاضا به صورت چشمگیری افزایش یافته و قرار گرفتن در مسیر توسعه را به آینده‌‌‌ای بسیار دور موکول کرده است.

اگرچه در جهان پس از کرونا، سبک سفرها تغییر یافته و علاقه‌مندی به مناطق روستایی و مقاصد بکر و دور افتاده افزایش یافت. اما پیش از آن ایجاد زیرساخت‌‌‌های لازم همچون آماده‌‌‌سازی جوامع محلی برای پذیرش گردشگران با آموزش و ارائه خدمات مناسب گردشگری در حوزه اقامتی، تفریحی، بهداشتی و وسایل حمل‌ونقل کافی و… مهم‌ترین عامل در گسترش این نوع گردشگری از سوی نهادهای بین‌المللی همچون سازمان جهانی گردشگری مطرح شده است. با نگاهی به کشورهای گردشگرپذیر به‌‌‌ویژه کشورهای منطقه، توجه ویژه به ایجاد زیرساخت‌‌‌ها، آمادگی جوامع محلی و هماهنگی بین دولت‌‌‌ها و بخش خصوصی به وضوح قابل مشاهده است. در دو سال گذشته که سفرها متوقف شده و صنعت گردشگری با رکود جدی مواجه شد، دولت‌‌‌ها در کشورهای گردشگرپذیر، تمرکز خود را در بالا بردن کیفیت خدمات گردشگری، آماده‌‌‌سازی بیشتر فعالان این بخش و آموزش جوامع محلی برای جذب بیشتر توریست گذاشتند و به تقویت گروه‌‌‌های ضعیف در این صنعت پرداخته و بهبود بازار گردشگری را از فعالان و زیرساخت‌‌‌های این بخش آغاز کردند سپس به بازگشت مسافران پرداختند.

اما آنچه که در عید ۱۴۰۱ از سفرهای نوروزی مشاهده کردیم، تنها برداشتن محدودیت‌های سفر و بازگشت مسافران حتی بیش از سال پیش از کروناست و نه تنها هیچ اقداماتی در ایجاد زیرساخت‌‌‌های لازم و حداقلی در بخش گردشگری نشده بلکه باتوجه به آسیب جدی به فعالان این عرصه شاهد کمبود خدمات و مراکز اقامتی به گردشگران با این حجم عظیم بوده‌‌‌ایم. سفر به جنوب کشور با توجه به شرایط جوی شمال با استقبال گسترده‌ای مواجه شد و بندرعباس روزانه پذیرای بیش از ۲۰۰‌هزار گردشگر برای سفر به جزایر قشم، هرمز، هنگام، کنگ، کیش و… بوده است.

ازدیاد بیش از حد جمعیت و کمبود لنج‌‌‌ها و ظرفیت جزایر موجب طولانی شدن صف‌های گردشگران برای سفرهای دریایی شد و مسافران ساعت‌‌‌ها زیر آفتاب داغ جنوب در انتظار بازگشت لنج‌‌‌هایی بودند که مسافران قبلی را به مقاصد می‌رساندند.  نبود وسایل نقلیه عمومی کافی به سردرگمی بسیاری از مسافران منجر شد و ترافیک گسترده موجب به‌‌‌موقع نرسیدن مسافران به ترمینال‌‌‌ها، فرودگاه‌‌‌ها و راه‌آهن‌‌‌ها شد. اما وضعیت در جزایر به مراتب بدتر بود و کمبود امکانات و خدمات و نبود مراکز اقامت کافی علاوه بر ازدیاد بیش از حد ظرفیت جزایر موجب تبدیل جزایری همچون هرمز به زباله‌‌‌دانی شد. هرمزی که ظرفیت آن تنها ۲هزار نفر است، روزانه بیش از ۵هزار مسافر به آن سفر می‌کردند و به دلیل نبود حداقل‌‌‌ترین زیرساخت‌ها، این جزیره با بحران کمبود آب مواجه شد. حتی کمبود سطل زباله، این جزیره را به زباله دانی تبدیل کرده که جاذبه‌‌‌های بی‌‌‌نظیر و منحصربه‌فرد این جزیره بسیار زیبا را آنچنان کم‌‌‌رنگ کرده که بسیاری از مسافران احتمالا دیگر به این جزیره بازنخواهند گشت. این وضعیت در دیگر نقاط کشور هم مشهود بود و کمبود امکانات، خدمات با کیفیت بسیار پایین و نبود حداقل زیرساخت‌‌‌ها بیش از گذشته قابل مشاهده بود، در حالی که، طی این دو سال فرصت بسیار مناسبی برای آماده‌سازی شرایط سفر در جهت توسعه بازار گردشگری وجود داشت. متولی گردشگری به‌‌‌جای ارائه ارقام بالای سفر و خشنودی از بازگشت تهاجمی سفرها، باید تمرکز خود را بر ایجاد زیرساخت‌‌‌های گردشگری، بازگشت مشاغل، آموزش جوامع محلی و تسهیل سرمایه‌گذاری‌‌‌های کلان داخلی و خارجی بگذارد تا به توسعه پایدار و بازگشت و بهبود واقعی بازار گردشگری دست یابد.

منبع:دنیای اقتصاد

برچسب ها: سفرهای نوروزی
اشتراک این مطلب
  • اشتراک در Facebook
  • اشتراک در Twitter
  • اشتراک گذاری در WhatsApp
  • اشتراک در Pinterest
  • اشتراک در LinkedIn
  • اشتراک در Tumblr
  • اشتراک در Vk
  • اشتراک در Reddit
  • اشتراک با ایمیل
https://gashttour.ir/wp-content/uploads/2022/04/18-01.jpg 302 600 Shahrzad Dehghani https://gashttour.ir/wp-content/uploads/2019/09/logo-300x138.png Shahrzad Dehghani2022-04-17 12:07:582022-04-07 08:06:33غایب بزرگ سفرهای نوروزی
شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
کرونا حریف سفرهای نوروزی نشد!
سفرهای نوروزی اجازه مختصر سفرهای نوروزی را گرفته‌ایم
ممنوعیت سفر نوروزی به برخی استان‌ها
سفرهای نوروزی سفرهای نوروزی با عنوان سفرهای مسئولانه انجام می شود
متولی سفر چرا برای ممنوعیت و تحدید سفر کاری نکرد؟
سفرهای بدون محدودیت‌ها، سفرهای نوروزی چقدر بیشتر می‌شود؟
کدام شهرها برای مسافران نوروزی "ورود ممنوع" است؟
سفرهای نوروزی سفرهای نوروزی یک شروع ادامه دار
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جاذبه های گردشگری شهرها

جاذبه های گردشگری تهران
جاذبه های گردشگری اصفهان
جاذبه های گردشگری شیراز
جاذبه های گردشگری مشهد
جاذبه های گردشگری شمال
جاذبه های گردشگری کیش
جاذبه های گردشگری قشم

تورهای گردشگری

  • تور تبریزتور تبریزمی 8, 2022 - 3:55 ق.ظ
  • تور کاشانتور کاشانمی 7, 2022 - 8:28 ق.ظ
  • تور همدانتور همدانمی 7, 2022 - 6:45 ق.ظ
  • تور قشمتور قشممی 1, 2022 - 5:52 ق.ظ
  • تور کیشتور کیشآوریل 30, 2022 - 6:36 ق.ظ
  • تور اصفهانتور اصفهانآوریل 28, 2022 - 5:00 ق.ظ
  • تور شیرازتور شیرازآوریل 27, 2022 - 8:09 ق.ظ
  • تور مشهدتور مشهدآوریل 27, 2022 - 4:27 ق.ظ

جاذبه های گردشگری ایران

  • تالشتالش؛ سرزمین مردمانی با تمدن کهن در دل طبیعتی پُر رمز و رازآوریل 23, 2022 - 12:00 ب.ظ
  • مینودشتگردشگری در ایران/ مینودشت بهشت گردشگری استان گلستانآوریل 20, 2022 - 11:04 ق.ظ
  • لاهیجانلاهیجان؛ عروس گردشگری گیلانآوریل 10, 2022 - 6:12 ق.ظ
  • پایانه مسافربری سیاحت اهوازپایانه مسافربری سیاحت اهوازمارس 20, 2022 - 6:56 ق.ظ
  • جزیره زیبای پرطرفدار کیشجاذبه‌های تاریخی جزیره کیشفوریه 23, 2022 - 6:46 ب.ظ
  • مجتمع تجاری ایران نگینمجتمع تجاری ایران نگینژانویه 29, 2022 - 7:05 ق.ظ
  • بازار عبدالحمید اهوازبازار عبدالحمید اهوازژانویه 25, 2022 - 7:32 ق.ظ
  • پارک کوهساران اهوازپارک کوهساران، بام باستانی اهوازژانویه 25, 2022 - 7:12 ق.ظ
  • پل طبیعت کیانپارسپل طبیعت اهوازژانویه 25, 2022 - 6:49 ق.ظ
  • پل هفتم اهوازپل هفتم اهوازژانویه 25, 2022 - 5:31 ق.ظ
  • پل سفید اهوازپل سفید اهوازژانویه 23, 2022 - 9:20 ق.ظ
  • میدان چهار شیر اهوازمیدان چهار شیرژانویه 20, 2022 - 8:27 ق.ظ
  • تالاب بامدژتالاب بامدژژانویه 17, 2022 - 9:15 ق.ظ
  • حرم علی بن مهزیارحرم علی بن مهزیارژانویه 17, 2022 - 8:47 ق.ظ
  • بنای معین التجاربنای معین التجارژانویه 17, 2022 - 7:42 ق.ظ
  • موزه هنرهای معاصر اهوازموزه هنرهای معاصر اهوازژانویه 17, 2022 - 5:41 ق.ظ
  • موزه آثار تاریخی چغازنبیل و هفت تپهموزه آثار تاریخی چغازنبیل و هفت تپهژانویه 8, 2022 - 6:48 ق.ظ
  • سازه های آبی شوشترسازه های آبی شوشترژانویه 8, 2022 - 4:38 ق.ظ
  • فرودگاه بین المللی قشمفرودگاه بین المللی قشمنوامبر 20, 2021 - 4:22 ق.ظ
  • سیتی سنتر قشمسیتی سنتر قشمنوامبر 18, 2021 - 8:48 ق.ظ

نوشته‌های تازه

  • 10 تا از بهترین غذاهای خیابانی استانبول
  • برنامه ریزی برای سفر سه روزه به دبی
  • 6 بازار شناور اطراف بانکوک
  • 10 تا از بهترین کارهایی که در سفر به ازمیر،سومین شهر بزرگ ترکیه،می توانید انجام دهید.
  • 10 کاری که در اولین سفر خود به آتن باید انجام دهید
  • 10 نمونه از غذاهای سنتی کشور مالزی
  • 10 مورد ماجراجویی که در سفر به ارمنستان باید تجربه کنید
  • 10 غذای سنتی در سفر به تایلند
  • بهترین مراکز خرید در آنتالیا
  • در سفر سه روزه به تفلیس کجاها بریم؟
  • سفر به قبرس شمالی
  • 10 تا از بهترین رستوران های استانبول
  • میدان جمهوری ایروان در کشور ارمنستان
  • 10 جاذبه دیدنی دوحه برای گذراندن تعطیلاتی فراموش نشدنی در خلیج فارس
  • 10 جایی که در سفر به لنکاوی باید دید
  • بهترین جزایر یونان برای بازدید در سال 2022
  • 10 تا از بهترین هتل های غاری در کاپادوکیا ترکیه
  • حمل خودرو به قشم
  • 5 غذایی که در سفر به روسیه حتما باید امتحان کنید
  • یک روز در جزایر پرنس استانبول

ساعات کار:

شنبه تا چهارشنبه: از ساعت 8 الی 14
پنجشنبه: از ساعت 8 الی 13

نشانی:

شیراز خیابان فردوسی – حد فاصل خیابان رودکی و سعدی – ساختمان گشت تور
تلفن : 07132236542 – 07132233020 (5 خط)
فاکس: 07132236544

درباره گشت تور:

فعالیت خود را از سال 1367 با مجوز سازمان ایران گردی و جهان گردی آغاز نمودیم. حوزه فعالیت ما، ورود توریست به کشور و اجرای تورهای تخصصی میباشد.

© Copyright IT Department Gashttour Travel Agency
  • Instagram
  • Twitter
سرریز مسافر از اقامتگاه‌ها و توسعه گردشگری... گردشگری  بندرگز گردشگری در ایران/ بندرگز پیوندگاه طبیعت و دریا...
رفتن به بالا