تجربه طعمهای متفاوت در سرزمین ذرت ،مکزیک
تمدن ۵۰۰۰ ساله مکزیک باعث شده این کشور در زمینه فرهنگ و ساختار غذا بسیار با تجربه ظاهر شود، تنوع فرهنگ غذایی در این کشور به چنان اهمیتی رسیده که در سال ۲۰۱۰ در فهرست میراث فرهنگی و معنوی یونسکو به ثبت رسیده است.
غذاهای مکزیک با ترکیب مواد طبیعی و بومی این منطقه طبخ میشود که همین امر به طعمهای بینظیر غذاها میافزاید؛ مواد غذایی از جمله ذرت، لوبیا، آووکادو، کدو، گل کلم، فلفل قرمز، قارچ، سیب زمینی، برگ چغندر، گوجه قرمز و سبز، برگ کاکتوس و… از مواد اولیهای است که به وفور در طبخ غذاهای مکزیکی از آنها استفاده میشود.
«چیلاکوییلس»، « چیلی نوگادا»، «نودل چومین»، « انچیلادا»، « تاکو الپاستور»، «تاماله»،«فیدئو»، «ایلوته» از جمله غذاهای معروف و محبوب کشور مکزیک است که امروزه در دیگر کشورها نیز محبوبیت خاصی پیدا کرده و افراد زیادی در دیگر نقاط جهان تمایل به مصرف غذای مکزیکی دارند.
از غذاهای محبوب مردم مکزیک که بیشتر در وعده صبحانه سرو میشود باید به «چیلاکوییلس» اشاره کرد. پایه این غذا بر اساس نان تورتیلا است، برای طبخ این غذا مکزیکیها ابتدا نان تورتیلا را پخته، تکه و سرخ میکنند و پس از آن به همراه تخممرغ، سالسا، فیله مرغ، پنیر و خامه ترکیب کرده و به همراه لوبیای پخته شده سرو میکنند. این غذا معمولا به همراه سس خامه و گردو و تزیین انار سرو میشود.
«انچیلادا» از غذاهای قدمتدار مکزیک و یادگار دوران مایاها است. قوم مایا به خوراک ماهیهای کوچک به همراه لقمههای نان ذرت علاقه بسیاری داشتند و این علاقه باعث شده تا این غذا به نسل امروز نیز انتقال پیدا کند. این غذا معمولا با گوشت ماهی که درون نان ذرتی پیچیده شده پخته میشود. رستورانها در زمان سرو انچیلادا از لوبیا، پنیر و انواع سبزیجات استفاده میکنند تا ترکیب غذایی کاملی برای استفاده شود.
«تاکو» از غذاهای معروف در مکزیک به شمار میآید که طبخ آن از زمان مهاجرت لبنانیها و سوریها به این کشور رواج پیدا کرده است. این غذا ترکیبی از نان تورتیلا به همراه گوشتهای تکه شده است. این غذا معمولا به همراه پیاز، آناناس، برگ گشنیز، آووکادو، گوجه، انواع فلفل تند، سس سالسا و دیگر سبزیجات سرو میشود.
از دیگر غذاهایی که در مکزیک قدمت داشته و پس از سالها هنوز محبوبیت خاصی بین مردم مکزیک دارد «تاماله» نام دارد. این غذا در زمان آزتکها پخته میشده و مردان قبیله قبل از مبارزه این غذا را استفاده میکردند. برای تهیه این غذا پوست ذرت را با مواد مختلفی مانند گوشت، پنیر، فلفل، میوه و سبزیجات پر کرده و بخارپز میکنند.
«فیدئو» از دیگر غذاهای مکزیکی است که به عنوان پاستا و نوعی نودل جایگاه همیشگی خودش را بین غذاهای مکزیکی حفظ کرده است. فیدئو نوعی نودل مکزیکی است که عموما در سس گوجهفرنگی پخته و سپس به همراه ذرت و گوشت به حالت سوپ سرو میشود.
از آنجایی که محصول ذرت در طبخ بسیاری از غذاهای مکزیکی نقشی اساسی دارد میتوان خوراکیهای محبوب بر پایه ذرت به «ایلوته» اشاره کرد. البته این خوراکی به شکل دیگری نیز در ایران طرفداران زیادی دارد. روش پخت و سرو ایلوته به این صورت است که ذرت را در نمک، فلفل و سس مایونز طعمدار کرده و سپس به همراه پنیر کباب میکنند.
منبع:ایسنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.