گردشگری در دورترین نقاط ایران رونق می گیرد
رئیس باشگاه توسعه گردشگری خلاق یونسکو گفت: با تکیه بر نیروهای جوان و تبیین خدمات نوین گردشگری بر مبنای گردشگری خلاق، گردشگری در دورترین نقاط ایران رونق می گیرد.
سمیه عباسیان درباره فعالیت این مجموعه گفت: هدف ما به روزآوری گردشگری ایران با توانمندسازی جوامع محلی، توانمندسازی زنجیره تامین و گسترش ارتباط فرهنگی مردم ایران با دیگر ملتها در بستر گردشگری است. امیدواریم با تکیه بر حمایتهای یونسکو بتوانیم رویکردهای نوین گردشگری را در ایران ترویج دهیم و این مسیری است که عمدتا با تکیه بر نیروهای جوان امکانپذیر خواهد بود.
وی درباره ظرفیتهای گردشگری کشور عنوان کرد: اعتقاد داریم در همین شرایط موجود و با وجود تحریمها و مشکلات کشور، از ظرفیت گردشگری استفاده کافی نمیشود. البته شرط آن تغییرات بنیادی و تنوعدهی به بستههای گردشگری است. عرصه محصولات گردشگری در کشور ما، چه در حوزه داخلی و چه برای گردشگران ورودی، بسیار یکنواخت و کم تنوع شده است و عمدتا محدود به چند شهر معروف گردشگرپذیر است. ما نیاز داریم نگاهی جدید به جاذبههای کشورمان داشته باشیم و فعالان گردشگری را در اقصا نقاط کشور در تجاریسازی این جاذبهها توانمند کنیم. مقولهای که با رویکرد گردشگری خلاق امکانپذیر است.
به گزارش یونسکو، عباسیان افزود: در حال حاضر یکی از مسائلی که روی آن کار میکنیم، آموزش فرهنگ کسب و کار به فعالان گردشگری دور از مرکز است تا بتوانیم کسب و کارهای کوچک محلی راه بیاندازیم. ما در شهرهای کوچک و جوامع روستایی ظرفیتهای زیادی داریم ولی باور اینکه میشود از این ظرفیتها درآمدزایی داشت در میان مردمان دور از مرکز نهادینه نشده است. وی افزود: تبدیل یک جاذبه فرهنگی یا طبیعی به یک بسته تور که گردشگران حاضر باشند به خاطر آن به منطقه بیایند و پول بپردازند خودش شامل مراحلی علمی است که نیازمند آموزش است. ما بنا داریم به فعالان محلی، آموزش تجاریسازی جاذبههای گردشگری بدهیم که در منطقه خود بتوانند پذیرای گردشگر خارجی باشند و درآمد ارزی کسب کنند.
رئیس باشگاه توسعه گردشگری خلاق یونسکو مطرح کرد: قطعا وقتی کسی بتواند در زادگاه خودش درآمد داشته باشد، دلیلی ندارد سختی راه، دوری از خانواده را تحمل کند و فقط برای کسب درآمد به کلان شهرها بیاید. با ایجاد کسب و کارهایی در حوزه گردشگری در روستاها و شهرهای کوچک، امکان مهاجرت معکوس فراهم میشود. آنها میتوانند به زادگاه خود برگردند، سنتهای دیرین را زنده کنند و از فرهنگ خود درآمد داشته باشند. در نتیجه کیفیت زندگی و عزت نفس هم بالا میرود. امیدوارم که ما در باشگاه گردشگری خلاق یونسکو بتوانیم بر این مبنا پیش برویم و آموزشهای لازم را اجرا کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.