تعزیه

«برغان»؛ روستایی با تعزیه و تکیه‌ای جهانی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تعزیه و تکیه برغان به عنوان آثار تاریخی با شهرت جهانی یاد کرد و نوشت: پل و چنارهای مسجد برغان و باقی مانده خرابه های آسیاب و بازار و کوچه‌های سنگفرش از نقاط دیدنی این روستا است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی اصغر مونسان با انتشار تصاویری از جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی روستای برغان در حساب اینستاگرامی خود، نوشت: بخش عمده‌ای از افراد این روستا کهنسالان و ساکنان قدیمی بافت روستا هستند، تعزیه و تکیه برغان بسیار تاریخی و شهرت جهانی دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگی و صنایع دستی از آلوی برغان، عسل‌، توت، گردو سُماق و لبنیات محلی به عنوان معروف‌ترین سوغات معروف برغان یاد کرد و افزود: پل برغان، چنارهای مسجد برغان و باقی مانده خرابه‌های آسیاب و بازار و کوچه‌های سنگفرش از نقاط دیدنی این روستا است.

«روستای برغان در دهستان برغان بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ و در غرب استان البرز است و از شمال شهر کرج می توان به آن رسید»

برغان هیچ کم ندارد

به گزارش ایرنا، قدمت برغان به دوران قاجاریه می‌رسد، قرار گرفتن در کنار رودخانه‌های شاهرود و سنج و نزدیکی به دو کلان‌شهر تهران و کرج اگرچه مزیت است، اما مهمتر از همه حفظ سنت‌ها و روزآمد کردن آنها خود نشان از تدبیر، درایت و دلسوزی ساکنان این روستای جذاب و تاریخی است.

آثارتاریخی، طبیعت بکر، سیمای زیبای روستا تا خوراکی‌های خوشمزه سنتی حلقه اتصال گردشگری را در برغان تکمیل کرده اند نشان می دهد برغان برای جهانی شدن هیچ کم ندارد.

برغان علاوه بر زیبایی‌های طبیعی و گردشگری از نظر تاریخی نیز حرفی برای گفتن دارد. آب و هوای این روستا به خاطر قرار گرفتن در رشته کوه های البرز در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد می‌باشد. عمر بسیاری از درختان حاشیه این جاده به بیش از ۱۰۰۰ سال می‌رسد، اما تنها این ها دیدنی ها نیستند بلکه خروش رودخانه‌ها در دل روستای برغان از همه دیدنی تر است.

پل تاریخی برغان، چنار کهن مسجد جامع، درخت پیر سپیدارک و تپه باستانی قلعه کش‌کلا از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی برغان است. مسجد جامع با قدمتی ۸۰۰ ساله و حسینیه اعظم در بالا محله برغان که در ماه محرم برنامه های ارزشمند تعزیه خوانی در آن برگزار می‌شود، به عنوان از آثار ارزشمند تاریخی مذهبی کشور برشمرد. قدمت این حسینیه بر اساس نوشته کتیبه‌ سنگی سردر آن به بیش از ۵ قرن می‌رسد.

پل تاریخی برغان با یک چشمه طاق روی رودخانه شاهرود در ورودی حسینیه اعظم بنا شده که مربوط به دوره صفویه است و دردوره‌های قاجاریه و پهلوی مرمت شده است و در کنار همه این آثار تاریخی و مذهبی ارزشمند درخت چنارتاریخی در ضلع شمالی حیاط حسینیه اعظم قرار دارد که بسیار قطور است.

در گذشته بالای تپه کش کلا قلعه‌ای باستانی وجود داشت که امروزه چیزی از آن باقی نمانده جز قطعات فراوانی از سفال‌های مربوط به دوران اسلامی به خصوص از دوران ایلخانی تا دوره قاجاریه؛ همه این ها گواهی بر تاریخی بودن این روستا است.‌

با توجه به شیوع بیماری کرونا و توصیه ستاد ملی مقابله به کرونا به در خانه ماندن و تاکید بر تعویق سفر به دوران پس از مهار بیماری کرونا اکنون بهترین فرصت برای مطالعه و شناخت بیشتر جاذبه‌های فرهنگی، گردشگری و طبیعی ایران ایجاد شده است. می‌توان با بررسی دقیق، مقصدهای جذاب و جدید گردشگری را برای مسافرت‌های فردی و گروهی در دوران پسا کرونا برنامه‌ریزی کرد.

منبع:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *