صنعت گردشگری

تیغ تورهای غیرمجاز بر گردن گردشگری کردستان

ضربه کاری کرونا بر صنعت گردشگری و تعطیلی تورهای گردشگری و از کار بی‌ کار شدن اماکن گردشگری زمینه را بیش از پیش برای افزایش و سوء استفاده‌های تورهای غیر مجاز فراهم کرده است.شرایط موجود جامعه و ترس از کرونا در کشور سبب شده است که تورهای گردشگری مجاز نتوانند همچون گذشته به کار و فعالیت خود ادامه دهند و به مردم خدمات لازم را ارائه کنند؛ در این بین هستند کسانی که از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند و با برپایی تورهای گردشگری غیرمجاز به فکر سود مالی خود هستند.

اگرچه کرونا و شرایط اقتصادی موجود بر زندگی مردم تاثیر گذاشته و دیگر دل و دماغی برای مسافرت در شرایط موجود ندارند، اما هستند کسانی که حتی در این شرایط نیز با تورهای گردشگری غیر مجاز به جای جای کشور سفر می‌کنند.

تورهای غیر مجاز در کردستان شناسایی شده‌اند 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از شناسایی تورهای غیرمجازی که در زمینه طبیعت‌گردی و سفرهای گروهی فعالیت دارند، خبر داد.

یعقوب گویلیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با پیگیری معاونت گردشگری و واحدهای نظارتی اداره کل تورهای غیر مجاز در سطح استان شناسایی شده‌اند که پس از هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط به منظور جلوگیری از فعالیت آن‌ها، وارد عمل خواهیم شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان انسجام و هماهنگی بین بخش خصوصی و اداره‌کل را لازمه توسعه در حوزه گردشگری دانست و بیان داشت: انسجام بیشتر موجب نتیجه بهتر در تمامی بخش‌ها خواهد شد و این اداره‌کل تمام اقدامات لازم را برای توسعه همکاری با بخش‌های خصوصی استان را انجام خواهد داد.

وی رعایت استانداردهای رفتاری در روستاهای هدف گردشگری توسط تورهای طبیعت‌گردی را بعنوان یک اصل مهم عنوان کرد و افزود: اگر الگوهای رفتاری توسط شرکت کنندگان در تورهای طبیعت‌گردی در مقاصد گردشگری رعایت نشود ناچار به تعطیلی این بخش خواهیم بود و مسئولیت این امر مهم برعهده دفاتر طبیعت‌گردی است.

گویلیان گفت: طبیعت و محیط‌زیست بعنوان دو کالای قابل عرضه و گرانبها در تمامی تورهای گردشگری است بنابراین لازم است در راستای حفظ این این کالاهای ارزشمند، مدیران تورهای طبیعت‌گردی اقدام نمایند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان به برنامه‌ریزی برای اجرای تورهای فم‌تور در استان اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از راه‌های پایداری در صنعت گردشگری اجرای تورهای اصولی با لحاظ حفظ محیط زیست، معماری، فرهنگ و آداب‌رسوم جوامع محلی است.

وی برگزاری جلسات تخصصی با دهیاران و بخشداران روستاها و مقاصد گردشگری را مهم ارزیابی کرد و افزود: تقویت و توسعه دفتر خدمات‌گردشگری در مرز باشماق مریوان و راه اندازی دفتر خدمات‌گردشگری در مرز سیران‌بند بانه را پیگیری خواهیم کرد.

گردشگران صرفا در مراکز اقامتی رسمی اسکان داده شوند

رئیس جامعه هتلداران کردستان بر لزوم اسکان مسافران در مراکز اقامتی دارای مجوز تاکید کرد و گفت: همواره مدیران هتل‌ها و مهمان‌پذیرهای استان با تورهای مجاز همکاری داشته‌اند و این همکاری را بعنوان راهکار توسعه اصولی گردشگری در استان مد نظر قرار دارند.

عبدالحمید حمیدی با اشاره به نیاز هتل‌ها و مهمان‌پذیرهای استان به حمایت‌های بیشتر از جانب دولت اظهار داشت: مراکز اقامتی که در زمینه اشتغال پایدار و توسعه اصولی گردشگری نقش اساسی دارند، باید بیشتر حمایت شوند.

وی لزوم همکاری بیشتر شرکت‌های آب، برق، گاز و مخابرات را در راستای تسهیل در پرداخت قبوض مصرفی مراکز اقامتی را مهم ارزیابی کرد و افزود: رضایت جامعه هتلداران از حمایت این شرکت‌ها از زمان شیوع ویروس کرونا پایین بوده و نیاز است این مراکز همکاری و تعامل بیشتری در این خصوص با مراکز اقامتی رسمی داشته باشند.»

رئیس جامعه هتلداران کردستان به لزوم توسعه مراکز عرضه محصولات صنایع‌دستی بومی استان در روستاها و مناطق هدف گردشگری استان اشاره و عنوان کرد: عرضه محصولات بومی و صنایع‌دستی نه تنها موجب جذب گردشگران بیشتر به استان خواهد شد بلکه زمینه معرفی بیشتر این محصولات، ایجاد اشتغال و توسعه آنها را نیز فراهم خواهد ساخت.

وسایل نقلیه‌ای که به تورهای غیرمجاز خدمات ارائه می‌دهند مجازات خواهند شد

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: برنامه‌‎ریزی لازم به منظور جلوگیری از ارائه خدمات توسط اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌ها و سایر وسایل نقلیه‌ای که به تورهای غیر مجاز خدمات ارائه می‌دهند در این معاونت انجام خواهد شد.

آرمان وطن‌دوست با اشاره به لزوم رعایت موازین اسلامی و شرعی در تمامی تورهای گردشگری و طبیعت‌گردی در سطح استان اظهار کرد: فضای مجازی توسط معاونت گردشگری و حراست اداره‌ کل رصد می‌شود و تورهای غیرمجازی که تاکنون شناسایی شداند، با آن‌ها برابر مقررات برخورد خواهد شد.

وی به لزوم همکاری بخش‌های خصوصی به ویژه دفاتر خدمات‌مسافرتی، راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، جامعه هتلداران در معرفی افراد فاقد مجوز اشاره و خاطرنشان کرد: نتیجه نهایی این جلسه پس از جمع‌بندی در جلسه شورای امنیت گردشگران استان مطرح و تصمیمات لازم در این راستا اتخاذ خواهد شد.

ثبت اطلاعات دقیق گردشگران داخلی و خارجی توسط اقامتگاه‌های بوم‌گردی ضروری است

رئیس اداره حراست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان بر لزوم ثبت اطلاعات کامل و دقیق مسافران داخلی به ویژه گردشگران خارجی، توسط مدیران اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان تاکید کرد و گفت: در حوزه هتل‌ها و مهمانپذیرهای استان در زمینه ثبت اطلاعات مسافران داخلی و خارجی مشکل خاصی وجود ندارد اما لازم است اقامتگاه‌های بوم‌گردی با دقت بیشتری در این خصوص اقدام نمایند و پیگیری این امر مهم برعهده جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مدیران این واحدها است.

علی بهنیا نصب دوربین مداربسته در تمامی مراکز اقامتی رسمی را ضروری برشمرد و عنوان کرد: جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی برای این امر مهم با هماهنگی مدیران اقامتگاه‌های بوم‌گردی اقدام نماید.

وی بر ارائه گزارش توسط تمامی انجمن‌ها و جامعه‌های تخصصی حوزه گردشگری و هتلداری را در زمینه فعالیت‌های انجام شده بصورت ماهیانه به معاونت گردشگری استان تاکید و یادآور شد: همکاری مدیران تاسیسات گردشگری در شناسایی و معرفی تورها و خانه مسافرهای غیرمجاز ضروری است و انتظار می‌رود در این راستا با معاونت گردشگری و حراست استان همکاری داشته باشند.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *