گیلان مقصد زمین گردشگری کشور انتخاب شد
محققان سازمان زمینشناسی در مطالعات اخیر خود در زمینه ظرفیتیابی ژئوپارک، استان گیلان را به دلیل وجود زمینههای مستعد برای زمین گردشگری انتخاب کردند که مطالعه در زمینه تکمیل زیر ساختهای این طرح ۸۰ درصد پیشرفت داشته است.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، پتانسیلیابی ژئوپارک به عنوان یکی از شاخصهای اختصاصی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، است و هر ساله یک استان از این منظر مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرد. ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی در اجرای مواد ۸۱ و ۸۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، هر ساله توسط سازمان اداری و استخدامی کشور در قالب شاخصهای عمومی و اختصاصی انجام میشود.
مستندات شاخصاختصاصی پتانسیلیابی ژئوپارک در پایان سال در سامانه جامع نظام مدیریت عملکرد(تسما) بارگذاری و توسط سازمان اداری و استخدامی کشور مورد پایش و ارزیابی قرار میگیرد. سال ۱۴۰۰ استان مورد مطالعه از حیث پدیدههای زمین گردشگری و پتانسیلیابی ژئوپارک، استان گیلان انتخاب شده است.
مسئول بخش پژوهش سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و ناظر فنی پروژه پتانسیلیابی ژئوپارک در گیلان اظهار کرد: این طرح شامل مطالعات کتابخانهای و گردآوری دادههای اولیه، انجام بازدیدهای صحرایی و مطالعات زمینشناسی، پالایش و طبقهبندی دادهها، تهیه گزارش مستندسازی سایتها و ارزیابی استاندارد پیش ژئوسایتها، تهیه نقشه پراکندگی پتانسیلها و تدوین گزارش است.
دکتر نازنین بدری با بیان اینکه گیلان به عنوان یکی از استانهای گردشگرپذیر و مستعد از نقطه نظر گردشگری طبیعی است، بیان کرد: یکی از جنبههای گردشگری طبیعت محور که در این استان تاکنون مورد توجه کامل قرارنگرفته، بحث زمینگردشگری (ژئوتوریسم) با تاکید بر بهرهبرداری پایدار و حفاظت از میراثزمینشناختی است.
ناظر فنی پروژه پتانسیلیابی ژئوپارک در استان گیلان میراثزمینشناختی را شامل پدیدههای ارزشمند و کم نظیر زمینشناختی دانست که ارزش علمی، آموزشی و یا زیبایی شناختی در حد ملی یا بینالمللی دارند.
بدری بیان کرد: بررسی و شناخت میراث زمینشناختی گیلان و معرفی علمی و صحیح آنها بستری مناسب برای توسعه فعالیتهای گردشگری وابسته به زمینشناسی (ژئوتوریسم-زمینگردشگری) فراهم میکند و به بخشهای دولتی و خصوصی این امکان را میدهد که در راه بهرهبرداری صحیح از این پتانسیلها، سرمایهگذاری کنند.
وی با اشاره به اینکه پس از شناسایی و ارزیابی ژئوسایتها و در نظر گرفتن ملاحظات مختلف و پارامترهای متعدد از جمله ویژگیهای طبیعی و زمینشناختی و همچنین مناسبات اداری، سازمانی و حاکمیتی محدوده ژئوپارک تعیین میشود؛ گفت: بحثهای مربوط به بهرهبرداری، حفاظت و مدیریت منطقه از دیگر ملاحظاتی است که در این زمینه باید در نظر گرفت.
منبع:ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.