گردشگر

تداوم صدرنشینی خدابنده در جذب گردشگر

روز گذشته (۹ فروردین‌ماه) ۶۹۴۹ نفر از جاذبه‌های گردشگری استان زنجان بازدید کردند.

صنعت گردشگری، بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین صنعت در دنیا به شمار می‌رود. تاثیر گردشگری بر افزایش میزان اشتغال و درآمدهای ارزی، رونق صنایع داخلی و نیز گسترش همکاری‌های بین‌المللی موجب شده است تا نگرش جوامع به مرز آن تغییر یافته و جایگاه مهمی در سیاست‌گذاری دولت‌ها پیدا کند.

تعطیلات نوروزی نیز فرصت مناسبی برای ایران با توجه داشتن پتانسیل‌های بالای تاریخی، مذهبی، طبیعی، اجتماعی، فرهنگی، هنری و … است تا بتواند در راستای جذب گردشگر اقدام کرده و این صنعت را پویا و فعال‌تر کند.

علاوه‌ بر آن، تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی برای خانواده‌ها برای مسافرت و بازدید از جاذبه‌های گردشگری کشور، از جمله جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و دست‌ساز است که جاذبه‌های گردشگری استان زنجان نیز به عنوان کریدور شمال‌غرب کشور از آن مستثنی نیست.

بر اساس اعلام سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تاسیسات گردشگری، روز گذشته (۹ فروردین‌ماه) در مجموع ۶۹۴۹ بازدیدکننده داخلی از بناهای تاریخی، مذهبی، طبیعی، موزه‌ها و … استان بازدید داشتند که شامل بازدیدکننده داخلی ۱۹۱۸ نفر از سه بنا در شهرستان زنجان، ۲۲۵۴ نفر بازدیدکننده داخلی از سه بنا در شهرستان سلطانیه، ۲۷۲۰  بازدیدکننده از سه بنا در شهرستان خدابنده است.

روستاها به عنوان مناطق آغاز تمدن بشری و تشکیل زندگی اجتماعی، مورد توجه علاقه‌مندان تاریخی و گردشگری است. اصالت گویش، فرهنگ، محیط، تغذیه و حتی پوشش در روستاها بیشتر از سایر مناطق حفظ شده و این خود می‌تواند جاذبه‌ای برای گردشگری و فعال شدن اقتصاد گردشگری روستایی شود.

روستای تاریخی خوئین

روستای تاریخی خوئین از جاذبه‌های گردشگری منحصر به‌فرد شهرستان ایجرود به‌شمار می‌رود. اهالی این روستا به زبان خاصی موسوم به «خوین دیلی» تکلم می‌کنند و این روستا، محل تربیت و رشد علما و رجال تأثیرگذار در تحولات اجتماعی و سیاسی استان بوده است. باغ‌های گردو و جنگل‌های وسیع، از جمله جاذبه‌های طبیعی موجود در روستای خوئین محسوب می‌شود. این روستا در ۵۶ کیلومتری شهر زنجان واقع شده است.

خوئین یکی از روستاهای بسیار قدیمی استان زنجان است و قدمتی طولانی دارد. روستای تاریخی خوئین از توابع بخش حلب شهرستان ایجرود، با مختصات جغرافیایی ۴۸ درجه و ۶ دقیقه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۲۱ دقیقه عرض شمالی، در ۸ کیلومتری شمال شرقی شهرک حلب، ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر زرین‌آباد و ۶۰ کیلومتری جنوب غربی مرکز استان زنجان واقع شده است. این روستا از سطح دریا ۱۷۸۰ متر ارتفاع دارد. آب و هوای آن در فصول بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد است.

کوه‌های صخره‌ای بسیار زیبای اطراف روستا و باغات حواشی و سواحل رودخانه خوئین که از میان روستا می‌گذرد و فضای روستایی خوئین به‌ویژه در بهار و تابستان، از جاذبه‌های طبیعی این روستا به‌شمار می‌آید. باغات گردو، سیب، زردآلو و انگور سرشار از سرزندگی و طراوت طبیعی است و جلوه‌های جذابی پدید می‌آورند. کوه‌های صخره‌ای بسیار زیبای اطراف روستا و باغات حواشی و سواحل رودخانه خوئین که از میان روستا می‌گذرد و فضای روستایی خوئین به‌ویژه در بهار و تابستان، از جاذبه‌های طبیعی این روستا به شمار می‌آیند.

میل خوئین مربوط به سده ۵ تا ۷ هجری‌قمری است و این بنای برج مانند بر فراز ارتفاعات ضلع غربی روستا قرار گرفته است. این اثر در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۸۷۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنای تاریخی با ارتفاعی بالغ بر ۱۰ متر به صورتی مسلط با بهره‌گیری از ارتفاعات طبیعی موجود می‌توانسته منطقه پیرامون را تا شعاع ده‌ها کیلومتر از نظر حفاظت تحت پوشش قرار داده و نیز به عنوان یک میل راهنما برای مسافران و کاروان‌های خسته و از بیم گم شدن راه در هراس و نگران، امیدبخش و خوش‌آیند باشد. به‌طور کل این بنا از دو بخش بدنه و گنبد تشکیل یافته که قسمت تحتانی (بدنه)، مدوّر و با استفاده از مصالح لاشه سنگ و ملاط گچ و آهک و قسمت فوقانی (گنبد) با بهره‌گیری از آجر و ملات بر پا شده است.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *