تورهای گردشگری

لزوم رونق تورهای گردشگری استاندارد برای حفظ صنعت توریسم

یک راهنمای تورهای گردشگری گفت: لازم است با انجام تبلیغات، تورهای گردشگری سالم، استاندارد و با امنیت داخلی و سپس ورود گردشگران خارجی به کشور را رونق بخشیم.

توحید فروزان‌فر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مسائل و مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا در صنعت گردشگری کشور و حمایت‌های انجام شده در این زمینه، اظهار کرد: همانطور که می‌دانید گردشگری پیشانی حوادث و اتفاقاتی بوده‌ است که در دوران شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا رخ داده‌ و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نبوده‌ است؛ به طوری که می‌توان اینگونه بیان کرد که کرونا به گردشگری شوک وارد کرده‌ است. مسئولان سعی و تلاش فراوانی داشته‌اند، اما متأسفانه آن‌طور که باید و شاید در زمینه‌ای که فعالیت داشته‌اند، موفق عمل نکرده‌اند. از این اقدامات می‌توان به وام در نظر گرفته شده با ۱۲ درصد بهره برای بنگاه‌های گردشگری، دفاتر هتل‌ها و راهنمایان تور اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: در واقع ۱۲ درصد بهره این وام‌ها برای اماکن گردشگری و راهنمایان گردشگری مبلغ زیادی است. همچنین این وام برای راهنمایان گردشگری به مبلغ ۶ میلیون تومان در نظر گرفته‌شده‌ است که مشخصاً نمی‌تواند در شرایط کنونی کمکی به این افراد کند. در حالی که راهنمایان گردشگری بیمه خاصی نداشته و با دفاتر نیز ارتباط ندارند. به این ترتیب متأسفانه ضربه سنگینی به بدنه گردشگری وارد شده‌ است.

این راهنمای تورهای گردشگری بیان کرد: اگر کشورهای پیشرفته‌تر را در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که در این کشورها حمایت‌های بیشتری از صنعت گردشگری صورت گرفته‌ است. از جمله این حمایت‌ها می‌توان بخشیدن مالیات‌های هتل‌ها، دفاتر مسافرتی، ارائه وام‌هایی با بهره بسیار کم و یا بدون بهره را نام برد که آن‌ها این امکانات را برای حفظ بدنه گردشگری کشور خود فراهم کرده‌اند؛ بسیاری از کشورهای دیگر نیز ضعیف‌تر از ما عمل کرده و با مشکلات جدی‌تری روبه‌رو هستند. با توجه به این که در حال حاضر ما وزارتخانه داریم، این توقع وجود داشت که حمایت‌های بیشتری از این صنعت انجام شود و مانند سایر وزارتخانه‌ها که از مستخدمان خود حمایت می‌کنند، عمل کند.

نیازمند تشکیل اتاق فکر برای ارائه راهکارهای رونق‌بخش در زمینه گردشگری هستیم

فروزان‌فر ادامه داد: گردشگری به دو بخش قبل از کرونا و پس از کرونا تقسیم می‌شود و برای کاهش اثرات این بحران بر گردشگری در بلندمدت، لازم است که اتاق‌ فکرهایی با حمایت میراث‌ فرهنگی و گردشگری، وزیر و دست‌اندرکاران تشکیل شود. به طوری که در این جلسات نمایندگان تمام اقشار گردشگری حضور داشته و راهکارهایی برای گردشگری پساکرونا تدوین کنند. بنابراین نیاز به کار حرفه‌ای و درخوری وجود دارد که بتوانیم طرح‌هایی برای حل مسائل ارائه دهیم.

وی تصریح کرد: علاوه بر این‌ها لازم است با انجام تبلیغات، در مرحله اول تورهای گردشگری سالم، استاندارد و با امنیت داخلی و پس از آن گردشگران خارجی که وارد کشور می‌شوند را رونق بخشیم. به طوری که تمهیدات لازم برای این تورها را در قالب تورهای مجاز مانند دفاتر مسافرتی و راهنمایان دارای کارت گردشگری فراهم آوریم.

این راهنمای تورهای گردشگری افزود: در حال حاضر که همه فعالیت‌های روزمره با رعایت پروتکل‌ها انجام می‌شود و ادارات و مدارس فعال هستند، گردشگری نیز خارج از این مسائل نبوده و به نظر من لازم است به گردشگری نیز اجازه فعالیت داده‌ شود تا از این رمق باقی‌مانده استفاده کرده و خود را حفظ کند. در این زمینه رسانه‌ها نیز می‌توانند دید مردم به گردشگری را تغییر داده و بازتر کنند و آنها را با تبلیغات به استفاده از تورهای استاندارد و راهنمایان کارت‌دار تشویق کنند.

فروزان‌فر عنوان کرد: ما باید از تجربه کشورهایی که در این زمینه فعالیت کرده و دستاوردی داشته‌اند، استفاده کنیم. به این ترتیب لازم است نشست‌هایی زیر نظر وزارت برگزار و تمهیداتی اندیشیده شود تا ما برای بحران‌هایی که ممکن است در آینده اتفاق بیفتد، آماده باشیم. ضمن این که شرایط کشور ما عادی نبوده و با تحریم‌ مواجه هستیم، بنابراین لازم است بارها و بارها این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم این صنعت را سرپا نگه‌داریم.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *