گردشگری

قهوه شیرین یزدی چاشنی تنوع گردشگری یزد

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان این که قهوه یزدی نه تنها یک خوراکی مختص یزد بلکه یک جاذبه ارزشمند به شمار می‌رود، گفت: طعم متفاوت این نوشیدنی ثبت شده در فهرست آثار ملی و گره خورده به تاریخ این شهر، می‌تواند در تقوبت حس مکان و تجربه گردشگران در یزد موثر واقع شود.

«سیدمصطفی فاطمی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، به مناسبت روز جهانی قهوه اظهار کرد: قهوه یزدی که مدت بسیار کوتاهی از ثبت آن در فهرست آثار ملی می‌گذرد، یکی از خوراکی‌های محبوب یزدی است که پس از ثبت بیش از پیش به مردم کشور و حتی جهان معرفی خواهد شد.

وی تفاوت این قهوه با سایر قهوه‌ها و ترکیب متفاوت و نحوه پخت این قهوه را عامل ثبت و تمایز ان دانست و گفت: قهوه یزدی برخلاف سایر قهوه‌ها با مقدار زیادی شکر یا پودر نبات و گلاب و هل و قهوه در ظرفی متفاوت همانند غذا پخت میشود و مدت طولانی پخت ان که بین دو تا 6 ساعت می انجامد، منجر به خاص بودن قهوه یزدی شده است.

فاطمی از پیوند قهوه یزدی به مراسمهای مذهبی یزد به خصوص در ایام محرم اشاره کرد و گفت: قهوه یزدی نه تنها یک خوراکی بلکه دارای پیشینه ارزشمندی تا حدود 400 سال گذشته است و علاوه بر آن یک نوشیدنی اعیانی و اشرافی به خصوص در مراسم های عزاداری محسوب میشده که به مراسم های ماه محرم به عنوان یکی از مراسم های مذهبی مهم در بین مردم یزد راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از فعالیت کمیته گردشگری خوراک یزد در معرفی این نوشیدنی یاد کرد و گفت: قهوه یزدی نه تنها یک خوراکی مختص یزد بلکه یک جاذبه ارزشمند به شمار می‌رود که طعم متفاوت این نوشیدنی ثبت شده در فهرست آثار ملی و گره خورده به تاریخ این شهر، می‌تواند در تقوبت حس مکان و تجربه گردشگران در یزد موثر واقع شده و تجربه چشیدن این نوشیدنی در فضای دلنشین یزد را برای انها و در نهایت برای یزد به ارمغان بیاورد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان و «محسن حاجی سعید» رییس کانون راهنمایان گردشگری یزد به همین مناسبت از قهوه‌خانه‌ای به سبک قهوه یزدی نیز بازدید کردند.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *