چابهار

‌گردشگری در چابهار تعطیل می شود؟

چابهار هنوز خط ریلی ندارد، خط هوایی نزدیک به آن نیز از ۲۰ شهریور تا اطلاع ثانوی تعطیل شد. این اتفاق با شعار رونق توسعه گردشگری در چابهار مغایرت دارد.

خبرگزاری مهر _گروه فرهنگ: ۲۰ شهریور به طور ناگهانی اعلام شد فرودگاه کنارک که نزدیک به منطقه آزاد چابهار قرار دارد، به‌صورت ناگهانی تعطیل شود و مسافران نیز که عازم چابهار، بودند با این اتفاق سردرگم شدند. مالک این فرودگاه در نامه‌ای به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده بود به‌علت تعمیرات سطح پروازی و سیستم‌های ناوبری و رفع ایرادات به وجود آمده در بخش سوخت رسانی باند فرودگاه چابهار از ۲۰ شهریور تا اطلاع ثانوی مسدود بوده و امکان نشست و برخاست پروازهای مسافری را ندارد.

در پی این‌اتفاقات سعید چلندری معاون حمل و نقل و ترانزیت منطقه آزاد چابهار نیز گفته با رایزنی انجام شده با یکی از شرکت‌های هواپیمایی روزانه دو پرواز به فرودگاه ایرانشهر انجام می‌شود تا خدمت رسانی به مردم دچار وقفه نشود.

وی گفته با توجه به اینکه منطقه آزاد چابهار فاقد فرودگاه مستقل است پروازها از طریق فرودگاه کنارک که یک فرودگاه نظامی و خارج از محدوده منطقه است انجام می‌شد. به‌عبارتی تاکنون مسافران منطقه آزاد چابهار، برای رسیدن به این منطقه گردشگری باید یا از طریق خطوط ریلی به شهر زاهدان می‌آمدند و از آنجا با پرواز زاهدان به چابهار یا خطوط زمینی مسافتی هفت تا هشت ساعته را طی می‌کردند و یا اینکه در فرودگاه ایرانشهر به زمین نشسته و از آنجا سه ساعت زمینی تا چابهار سفر می‌کردند.

اکنون با تعطیل شدن فرودگاه کنارک که در ۵۰ کیلومتری منطقه آزاد چابهار، قرار دارد مسافت برای رسیدن به این منطقه گردشگری طولانی‌تر شده است. از سوی دیگر معاون حمل و نقل و ترانزیت منطقه آزاد چابهار از ساخت فرودگاه بین المللی در این محدوده خبر داده بود و گفته بود فاز اول این فرودگاه پایان سال ۱۴۰۰ افتتاح خواهد شد بنابراین چابهار تا پایان سال ۱۴۰۰ فرودگاهی نخواهد داشت از طرفی از آنجا که اعلام شده فرودگاه کنارک تا اطلاع ثانوی بسته خواهد بود معلوم نیست چه زمانی دوباره روال به صورت قبل برمی گردد.

این در حالی است که متولیان گردشگری از جمله علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در صحبت‌های خود مدام درباره رونق توسعه گردشگری در مناطق محروم از جمله استان سیستان و بلوچستان و منطقه چابهار خبر می‌داد و اعلام می‌کرد که ظرفیت‌های گردشگری سواحل مکران به حدی است که می‌توان حتی در آنجا منطقه آزاد مکران را نیز ایجاد کرد. این شعارها با عدم پیگیری درباره تعطیلی فرودگاه کنارک مغایرت دارد.

در این‌باره عدنان حسینی مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار به خبرنگار مهر گفت: تعطیلی فرودگاه چابهار توسط شرکت مالک، مردم محلی، تجار، سرمایه گذاران و گردشگران را سرگردان کرد. اقدامی که در نوع خود در دنیا عجیب و قابل تأمل است.

وی گفت: این درحالی است که نقش چابهار در جنوب شرق کشور و دروازه اقتصاد و تجارت جهانی و بحث توسعه ایران از چابهار بیش از هر زمان دیگری مطرح است. از طرفی جاذبه‌های گردشگری چابهار، در طول این چند سال بر همه آشکار شده به طوری که هفته‌ای نزدیک به ۳۰ پرواز در فرودگاه نزدیک به چابهار انجام می‌شد. همچنین با تلاش فعالان بخش خصوصی و حمایت و پیگیری منطقه آزاد به جز تهران در سال جدید برای رونق سفر و ارائه خدمات مناسب به مردم مسیرهای پروازی جدیدی از جمله شیراز، مشهد، بندرعباس و گرگان ایجاد شده و در حال رایزنی برای ایجاد مسیرهای جدید دیگری بودیم تا سفر به چابهار برای مردم ایران ارزان و تسهیل شود.

وی گفت: همچنین سرمایه گذارانی که با نگاه توسعه و خدمت برای مردم چابهار این محل را انتخاب کرده بودند، با تعطیلی ناگهانی فرودگاه سرگردان شدند. امید است این موضوع با تدبیر مسئولان حل و فصل شود. برای من جای سوال است چرا تعطیلی غیرمنتظره فرودگاه به عنوان تنها راه دسترسی به این شهر بندری واکنشی از سوی مسئولان امر نداشته است.

منبع:خبرگزاری مهر

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *