گردشگری به آمار سال ۱۹۹۰ بازمیگردد
براساس پیشبینیهای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، گردشگری جهان به حد و اندازههای ۳۰ سال قبل باز خواهد گشت. این سازمان عنوان کرده است یک میلیارد سفر از مجموع سفرهای جهان نسبت به سال گذشته کاسته خواهد شد و صنعت گردشگری دنیا ۱,۱ تریلیون دلار ضرر خواهد کرد. البته سازمان جهانی گردشگری انتظار دارد آمار در سال ۲۰۲۱ روند صعودی داشته باشد، اما رسیدن به سطح سال ۲۰۱۹ بین دو و نیم تا چهار سال زمان نیاز خواهد داشت.
سفرهای بینالمللی در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۰، ۷۲ درصد کاهش داشتهاند که علت آن را میتوان در محدودیتهای سفر، کاهش اعتماد مشتریها و تلاش جهانی برای از بین بردن ویروس کرونا جستجو کرد. این کاهش شدید در گردشگری میتواند به ضرر اقتصادی دو تریلیون دلاری در نرخ تولید ناخالص داخلی جهان منتهی شود.
بر اساس یافتههای اخیر، بین ماههای ژانویه تا اکتبر، مقاصد گردشگری جهانی ۹۰۰ میلیون گردشگر بینالمللی کمتری را نسبت به دوره مشابه در سال گذشته میزبانی کردهاند و این بهمعنای یک ضرر ۹۳۵ میلیارد دلاری در عواید حاصل از گردشگری بینالمللی است، ضرری ۱۰ برابر بیشتر از تأثیر بحران اقتصادی جهانی در سال ۲۰۰۹.
زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل UNWO عنوان کرد: «با این که خبر تولید واکسن توانسته است اعتماد مسافران را تقویت کند، صنعت گردشگری هنوز راه زیادی در پیش دارد. بنابراین ما باید تلاشهایمان را بیشتر کنیم تا بتوانیم مرزها را به شکلی ایمن باز کرده و از مشاغل و کسبوکارهای مربوط به گردشگری حمایت کنیم. برای همه روشن است که گردشگری نسبت به سایر صنایع، بیشترین تأثیر را از این بحران بیسابقه پذیرفته است.»
بر اساس این گزارش، منطقه آسیاـاقیانوسیه اولین جایی بود که تحت تأثیر پاندمی قرار گرفت و یک کاهش ۸۲ درصدی را در تعداد مسافران ورودی در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۰ تجربه کرد. خاورمیانه با کاهش ۷۳ درصدی در رتبه بعدی قرار داشت و بعد از آن آفریقا با ۶۹ درصد و اروپا و امریکا با ۶۸ درصد کاهش، بیشترین تأثیر را از شیوع کرونا تجربه کردند.
در ماههای سپتامبر و اکتبر، درست بعد از ماههای جولای و آگوست که اوج سفرهای تابستانی اروپا بهشمار میرود، این منطقه در مقایسه با سایر نقاط دنیا کاهش کمتری را در میزان سفرها گزارش داده است (۷۲ و ۷۶ درصد).
براساس گزارش UNWTO ۹۱ درصد از مقاصد گردشگری اروپا محدودیتهای سفر را در مقایسه با سایر نقاط دنیا کاهش دادهاند.
پولیلیکاشویلی همچنین اضافه کرد: «یک رویکرد هماهنگ و یکنواخت برای کاهش یا حذف محدودیتهای سفر، البته با ملاحظه تمام موارد ایمنی، برای احیای گردشگری ضروری است. این صرفا شامل باز کردن درهای گردشگری به روی مسافران نمیشود، بلکه نیازمند تدوین قواعد مشخص و منسجم بین کشورهای مختلف است تا بتوان اعتماد به سفرهای بینالمللی را بازیابی و اعتماد مشتریان را تقویت کرد.»
سازمان جهانی گردشگری انتظار دارد اعلام تأیید واکسنهای کرونا و شروع واکسیناسیون در کنار کاهش محدودیتهای سفر در مقاصد مختلف بتواند اعتماد مسافران را به تدریج بازگرداند. بر طبق جدیدترین دادههای این سازمان، نسبت مقاصد گردشگری تعطیل شده، از ۸۲ درصد در آپریل سال ۲۰۲۰ به ۱۸ درصد در اوایل ماه نوامبر کاهش داشته است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.